Foto – Edijs Pālens/LETA

Pārpratums. Vienu mēnesi ārzonas statusā 1

Uz vienu mēnesi Latvija un Igaunija atradās Ukrainas veidotā nodokļu patvēruma zonu melnajā sarakstā līdzās tādām slavenām “nodokļu paradīzēm” kā Britu Virdžīnu salas, Kipra, Libērija un citās.

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
“Daži jūtas kā no ķēdes norāvušies, citi otru reizi uz tā paša grābekļa neuzkāps. Es… nekad nevēlos tur atgriezties” – Līnas stāsts par tikšanu prom no krīzes centra 14
Skolas direktora viedoklis par skolotāju apdāvināšanu mācību gada noslēgumā: “Sabiedrība ir morāli slima ar šīm dāvanām un pateicībām”
Kokteilis
VIDEO. Iemīļotais aktieris Andris Keišs benzīntankā piedzīvojis smieklīgu “tikšanos” pats ar savu balsi 8
Lasīt citas ziņas

Ja valsts vai teritorija iekļuvusi šajā sarakstā, tajā reģistrētiem uzņēmumiem Ukrainā tiek piemērots lielāks pievienotās vērtības nodoklis, kā arī paredzēta stingrāka uzraudzība. Latvijas diplomātiskais dienests iesniedza Ukrainai notu, un tas devis rezultātu – Baltijas valstis no “ārzonu” saraksta tikšot izņemtas. Droši vien Ārlietu ministrijā sit plaukstas, ka Latvijai novērsts reputācijas risks, bet saimnieciskā bloka ministrijas priecājas, ka Latvijas uzņēmumiem nebūs stingrāki noteikumi. Tomēr pēcgarša palikusi, un nav jau tā, ka mēs vienmēr būtu tīri un balti. Latvija starptautiskajā presē ik pa laikam aprakstīta kā savdabīgs “spēļlaukums” Krievijas bagātniekiem, izskanējušas arī aizdomas par naudas atmazgāšanu caur Latvijas bankām, un ASV iestādes atgādina par nepieciešamību stingrāk kontrolēt nerezidentu ieguldījumus un aizdomīgus darījumus. Latvijai vēl ir daudz lietu, kuras sakārtot, un tad varam mācīt citus par likuma varu, tiesiskumu un pretkorupcijas pasākumiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.