Foto – Aija Geida

Deserts ar ķiršiem un piparkūkām 1

Autors: Aija Geida, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas mediji”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
No Auna drosmes līdz Zivju intuīcijai. Pasaki, kas esi pēc horoskopa, un mēs pateiksim, kādas īpašības tev “nāk līdzi pūrā”!
Veselam
Ir ielikti labi pamati, lai mēs kļūtu par nāciju ar šķībākajiem zobiem – Latvijā, iespējams, darbojas “ortodontu kartelis”
TV24
Balodis: Lielākas šausmas ir grūti iedomāties. Es domāju, ka mēs atrodamies kaut kur tuvu Trešajam pasaules karam
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 500 ml bieza jogurta (piemēram, grieķu)
• 150 g piparkūku
• 300 g saldētu ķiršu
• 75 ml kļavu vai cukura sīrupa

Pagatavošana.
Piparkūkas samaļ blendera traukā (ar maksimāli lēniem apgriezieniem) vai arī ieliek lina audumā un sasmalcina ar koka stampiņu. Ķiršus atlaidina. Deserta traukos kārto jogurtu, ķiršus, kļavu vai cukura sīrupu, piparkūkas un atkal jogurta kārtu. Tā turpina līdz augšai. Noliek uz pāris stundām ledusskapī, lai kārtas nedaudz savelkas cita ar citu un piparkūkas kļūst mīkstas. Jogurta vietā var izmantot putukrējumu, tikai tad deserts sanāks treknāks. Vēl viens variants – jogurtu aizstāj ar saldējumu, bet tad neliek sīrupu, citādi būs pārāk salds.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.