Uzzini, kas ietekmē lēmumu 1

Algas pielikums nereti ir vairāku administrācijas pārstāvju kopīgs lēmums. Visi tavi pūliņi būs velti, ja lēmuma pieņemšanā būs iesaistīts cilvēks, kuram tu nepatīc. Tāpēc labāk attiecības uzlabot jau savlaicīgi.

Mini objektīvus iemeslus

Reklāma
Reklāma
Dronu uzbrukumi naftas pārstrādes rūpnīcām Krievijā ir panākuši neiedomājamo – pasaules lielākajai naftas valstij sāk pietrūkt benzīna
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ 22
Uz gājēju pārejas gandrīz uzbrauc Valsts prezidentam 80
Lasīt citas ziņas
Foto: Shutterstock


Ņem vērā, ka ar kolēģu labi domātajiem pamudinājumiem (“Cik ilgi vēl par kapeikām strādāsi? Ej un prasi! Paskat vien, cik viņa saņem, tev arī pienāktos vairāk!”) nepietiks.

CITI ŠOBRĪD LASA

Lai varētu cerēt uz algas pielikumu, jābūt objektīviem iemesliem. Piemēram, tava līmeņa speciālistu vidējā alga tirgū, algu līmenis jūsu uzņēmumā, darba apjoma pieaugums vai kādi īpaši sasniegumi.

Šādā sarunā nevajag pieminēt savus personīgos iemeslus – to, ka esi paņēmusi kredītu vai tev piedzimis bērns – šīs lietas uz uzņēmumu neattiecas. Tas izklausīsies neprofesionāli, un, runājot vispārīgi, priekšniecībai nav jārisina tavas privātās problēmas.

Tāpat nevajadzētu pieminēt konkurējošus uzņēmumus: “Bet pie viņiem maksā vairāk!!” Pirmkārt, tu nezini turienes darba apstākļus, bet, otrkārt, priekšniecībai nepatiks salīdzinājums ar konkurentiem.

Izvairies no tādām neko neizsakošām frāzēm kā “Es visu zinu un visu protu” vai “Es šeit jau strādāju desmit gadus.”

Par nopelnu nevajadzētu dēvēt plāna izpildi vai citus savus tiešos pienākumus. Par to jau tev maksā tik, cik maksā.

Gatavojoties sarunai par algas paaugstināšanu, sastādi savu reālo nopelnu sarakstu – tu esi ietaupījusi uzņēmumam naudu, ievērojami pārsniegusi plānus, regulāri uzņemies papildu slodzi, palīdzi apmācīt jaunos darbiniekus. Vislabāk katru nopelnu ilustrēt ar skaitļiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.