Publicitātes foto

Hitlerjūgenda apmācību nometne “Fogelzang” 4


1936.gadā uz Vācijas un Beļģijas robežas uzbūvētā nometne “Fogelzang” bija paredzēta jaunās nacistu paaudzes līderu apmācīšanai. Šis ir milzīgs komplekss ar sarežģītu arhitektūru un skulpturālajiem elementiem, kas pašlaik atrodas sabrukuma stāvoklī. Daudzus gadu desmitus pamestais objekts 2006.gadā nonāca Vācijas valdības īpašumā un kopš tā laika ir atvērts apmeklētājiem. Komplekss aizņem 50 tūkstošu kvadrātmetru teritoriju Aifela nacionālajā parkā Ziemeļreinas-Vestfālenes federālajā zemē. Pašlaik valdība ir saskārusies ar sarežģītu problēmu, ko darīt ar šo būvi, jo tā ir nacistiskās ideoloģijas piemineklis.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 cipariem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro 15
FOTO. Muskuļains torss! Pirmo reizi redzam Donu jaunajā Eirovīzijas tērpā 14
“Vibrēja durvis un logi…” Iedzīvotāji ziņo, ka vietām Latvijā novērojuši kaut ko līdzīgu zemestrīcei
Lasīt citas ziņas

Dahavas koncentrācijas nometne
Dahavas koncentrācijas nometne, aptuveni 16 kilometrus uz ziemeļiem no Minhenes, ir liecība vienam no visšausminošākajiem nacistu noziegumiem. Nometne sāka darboties 1933.gadā. Sākotnēji tā bija paredzēta politiskajiem ieslodzītajiem. Vēlāk Dahava tika izmantota kā pārsūtīšanas punkts, caur kuru ieslodzītie tika vesti uz Osvencimu un citām koncentrācijas un nāves nometnēm. Lai gan oficiāli Dahava nebija nāves nometne, tā aiznesa vairāk nekā 30 tūkstošu cilvēku dzīvību. Nometnes galvenā ēka mūsdienās kalpo kā piemineklis upuriem.

Bumbu patversme pie Anhalteras dzelzceļa stacijas Berlīnē
Šī patversme ir viena no daudzajām aizsargbūvēm, kas tapa Otrā pasaules kara laikā Vācijā. Sākotnēji komplekss sastāvēja no pieciem stāviem un varēja uzņemt 12 tūkstošus cilvēku. Pašlaik vienā no celtnes stāviem darbojas šausmu istaba ar spokiem, citā stāvā izveidots spīdzināšanas un medicīnas muzejs, bet apakšējā stāvā atrodas muzejs, kas veltīts pašas patversmes vēsturei.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.