Foto – Aija Geida

Diētiska salātu mērcīte no saulespuķu sēkliņām 0

Saulespuķu sēkliņas pēc garšas, salīdzinot ar citām sēklām, ir neitrālas, tāpēc tās labi iederas gan saldajos, gan sāļajos ēdienos. No šīm sēkliņām var pagatavot gardu salātu mērci, pesto, pastēti, dažādus saldumus un sāļos cepumus, neizmantojot ne miltus, ne taukvielas.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
7 pārsteidzošas lietas, ko par jums atklāj apģērba krāsa
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 15
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 6 vārdu īpašniekus, kurus visbiežāk ieskauj kupls bērnu pulciņš 3
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 60 g saulespuķu sēklu
• 200 ml mandeļu piena
• 2 ēdamkarotes sakapātu lociņu
• 2 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu
• 1,5 ēdamkarotes sakapātu diļļu
• 1,5 ēdamkarotes citrona sulas
• ķiploka daiviņa
• ¼ tējkarotes maltu melno sinepju
• ½ tējkarotes paprikas pulvera
• ¼ tējkarotes maltu melno piparu
• ½ tējkarotes sāls

Pagatavošana.
Visas sastāvdaļas saliek blenderī un sakuļ, līdz izveidojas viendabīga masa. Ja nav pieejamas melnās sinepju sēklas, var izmantot tradicionālās smērējamās sinepes, savukārt mandeļu pienu var aizvietot ar govs pienu vai paniņām. Mērce ir diētiska, jo tās sastāvā nav eļļas un citu taukvielu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Mērce labi iederas pie dārzeņu plates, ar to var pārliet zaļos salātus ar tomātiem un sieru, labi garšo kopā ar frī, kā arī grilētiem cukīni, tomātiem, sēnēm, var izmantot arī kā hamburgeru mērci.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.