Publicitātes foto

Divas pikantas pastas receptes vēsajiem vakariem 0

Ar pastu, kā tagad jāmācās saukt makaronus, ir interesanti. Pietiek jau izvēlēties dažādas formas pastu, un ēdiens iegūst gan citu nosaukumu, gan raisa asociācijas. Makaroni izskatās kā gliemeži, kā caurulītes, kā tauriņi, kā pušķīši. Īpaši pastu iecienījuši bērni – ātri var pagatavot un, ja gandrīz nekā mājās nav, tad siers un tomātu mērce vai majonēze atradīsies.

Reklāma
Reklāma
Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
RAKSTA REDAKTORS
“Kad sāku rādīt slaidus par Ukrainu, redzēju, ka vairāki skolēni novērsa skatienu…” Pieredzes stāsts par krievvalodīgajiem jauniešiem 264
VIEGLAIS TESTS. Ja nevari atbildēt 100% pareizi uz šiem jautājumiem, tad tu neesi pārāk gudrs
Lasīt citas ziņas

Ēdienu blogeris Kaspars Virsnītis piedāvā divas pikantas pastas receptes.

Pilngraudu Fusilli ar marinaras mērci un malto gaļu

CITI ŠOBRĪD LASA
Publicitātes foto

• 250 g Dobeles dzirnavnieka pilngraudu Fusilli pastas

• 400–500 g maltas liellopa gaļas

• 200–250 g grilētu tomātu

• 200 g marinaras mērces

• 1 ķiploka daiviņa

• 1 ēdamkarote Vidusjūras garšvielu maisījuma

• 1 tējkarote Vusteršīras mērces

• 200 g Krievijas siera

• 200 g buljona

• 30 g Parmas siera

• sāls, pipari

Marinaras mērcei:

• 1 kārbiņa tomātu savā sulā

• 1 vidēja lieluma sīpols

• 2 ķiploka daiviņas

• 1 tējkarote kaltēta oregano

• 2 ēdamkarotes olīveļļas

• sāls, pipari

Vispirms gatavo marinaras mērci. Visas sastāvdaļas vāra 40–45 minūtes un tad saspaida ar dakšiņu vai samaļ ar blenderi.

Ēdiens tiek gatavots vienā pannā, tajā apcep sakapātus ķiplokus kopā ar malto gaļu.

Cepeškrāsnī grila režīmā pagatavo tomātus, novelk mizu, sagriež palielos gabalos un pievieno maltajai gaļai. Pievieno marinaras mērci, buljonu, garšvielas, Vusteršīras mērci un nevārītu pastu.

Sautē, uzliekot pannai vāku, aptuveni 20 minūtes.

Pievieno rīvētu Krievijas sieru un kārtīgi samaisa.

Pāri uzkaisot rīvētu Parmas sieru, ēdiens būs sātīgāks.

Pilngraudu Penne Rigate ar Čedara sieru un pikantajiem sīpoliem

Publicitātes foto

• 250 g Dobeles dzirnavnieka pilngraudu Penne Rigate pastas

• 5 konservēti tomāti sava sulā

• 3 sīpoli

• 3 ķiploka daiviņas

• 1,5 tējkarotes malta koriandra

• 1,5 tējkarotes jūras sāls

• 1 tējkarote malta kumīna

• 1 tējkarote maltu melno piparu

• šķipsna maltu Kajennas piparu

• 1 lauru lapa

• olīveļļa

• 250 g rīvēta Čedara siera

• 30 g Parmas siera

• sauja sasmalcinātu pētersīļu

Katliņā uzkarsē olīveļļu, pievieno sasmalcinātus sīpolus un lauru lapu, sutina 15–20 minūtes, līdz sīpoli kļūst zeltaini. Samazina plīts karstumu un pievieno koriandru, kumīnu, Kajennas piparus un nedaudz sāls, sautē vēl aptuveni minūti. Pusi no zeltaino sīpolu masas izņem no katliņa un ieliek bļodiņā.

Katla saturam pievieno ķiplokus, nedaudz maltu melno piparu un pasutina. Pieliek sīkos gabaliņos sagrieztus tomātus bez mizas, nedaudz olīveļļas un sāli. Visu sautē aptuveni 20 minūtes. Pēc tam jāatceras izņemt lauru lapu.

Reklāma
Reklāma

Uzkarsē sālsūdeni, pievieno pastu un gatavo atbilstīgi norādei uz iepakojuma, taču ne līdz al dente gatavībai. Divas minūtes pirms pasta gatava, katlu noceļ no uguns, nolej ūdeni un pastu liek karstumizturīgā traukā, kurš piemērots gatavošanai cepeškrāsnī.

Pastai pārlej sautētos tomātus, pievieno iepriekš bļodā atliktos ceptos sīpolus. Pārkaisa ar sasmalcinātiem pētersīļiem, pārrīvē Čedara un Parmas sieru.

Liek visu cepeškrāsnī un 200 grādos cep 20–25 minūtes, līdz pasta kļuvusi krēmīga.

Pārkaisīti sasmalcinātie pētersīļi lieliski smaržo un garšo.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.