Ārija Iklāva: kamēr ģimenē netrūks smieklu, tikmēr dzīvot būs viegli 0

Man gan negribētos visiem latviešiem uzspiest drūmuma zīmogu, taču mēs noteikti nepiederam pie smiešanās un jokošanās līderiem. Vai humora izjūta jau ir ielikta šūpulī, vai arī to iespējams dzīves laikā attīstīt? Vai var pastāvēt harmoniskas attiecības pārim, kurā viens apveltīts ar humoru, bet otrs jokus nemaz nesaprot? Kā humors attiecībās un pasmiešanās palīdz pārvarēt nesaprašanos un dzīves likstas, lūkoju noskaidrot, vaicājot padomu psihoterapeitiem un cilvēkiem, kuriem pēc jokiem kabatā nav jāmeklē.

Reklāma
Reklāma
Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
VIEGLAIS TESTS. Ja nevari atbildēt 100% pareizi uz šiem jautājumiem, tad tu neesi pārāk gudrs
RAKSTA REDAKTORS
“Kad sāku rādīt slaidus par Ukrainu, redzēju, ka vairāki skolēni novērsa skatienu…” Pieredzes stāsts par krievvalodīgajiem jauniešiem 264
Lasīt citas ziņas

Bijušo Dzimtsarakstu departamenta vadītāju Āriju Iklāvu daba dāsni apveltījusi ar spēju pajokot un vieglu dzīves uztveri. Pavaicāju, kādi bija viņas vērojumi ilgajos darba gados, tiekoties ar precēties kāriem pāriem. Vai bieži bija jaušams, ka abi atrodas uz viena humora viļņa?

“Mēs nekad nevaram ielīst citu attiecībās un uzzināt, kas patiesībā viņu starpā notiek. Taču uzskatu, kamēr ģimenē netrūks smieklu, tikmēr dzīvot būs viegli, lai cik arī grūti ietu. Nāk prātā gadījums, kad pie manis ieradās padzīvojis pāris, kas bija nonācis uz šķiršanās robežas. Vīrs sūdzējās par sievas greizsirdību, taču apzvērēja, ka nav brunču mednieks. Par iespējamās šķiršanās iemeslu vīrietis minēja arī to, ka sieva ir pārlieku nopietna, bet viņš mīl jokus. Beigās jau tomēr nolēma, ka būs vien jāpaliek kopā. Ideāli, ja abiem ir vienādi laba humora izjūta, bet tā reti gadās. Mans nelaiķa vīrs bija nopietns, pilnīgi pretējs man. Kā jau jūrnieks viņš bija greizsirdīgs. Vislabprātāk vīrs būtu mani uzlicis mājās uz podesta un atbraucis noslaucītu putekļus. Taču raksturu dažādība mums netraucēja nodzīvot saticībā un mīlestībā, līdz vīra nāve mūs šķīra. Domāju, ka humora izjūtas attīstīšanā liela nozīme ir arī audzināšanai. Mani vecāki bija lieli dziedātāji, un mēs, četri bērni, izaugām priecīgā gaisotnē.”

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.