Foto: LETA

Plkst.00:36                                                    13

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Saskaņa pēc vārdiem: 5 vārdu pāri, kuriem, pēc mākslīgā intelekta domām, ir vislabākā saderība
Vācu ģenerālleitnants prognozē, vai un kad Krievija varētu būt gatava uzbrukt NATO valstīm
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis” 67
Lasīt citas ziņas

Plkst.23:25                                               

CITI ŠOBRĪD LASA

Plkst.23:12                                        

Nākamajā koalīcijā varētu ietilpt “Vienotība”, Nacionālā apvienība (NA) un ZZS, aģentūrai BNS sacīja ZZS 11.Saeimas frakcijas līderis Augusts Brigmanis. Viņaprāt, tieši šīm partijām jāuzņemas turpmākais darbs. Vienlaikus Brigmanis atzina, ka patlaban ir priekšlaicīgi domāt par ZZS atbalstu “Vienotības” premjera amata kandidātam, tomēr tas neesot neiespējams. “Prakse kopā strādāt ir, nekas nav neiespējams,” sacīja Brigmanis.  

Plkst.23:02                                      

Plkst.22:50                                       

Plkst.22:35                                            

Esošās koalīcijas vadošā partija “Vienotība” 12.Saeimas vēlēšanu rezultātus sagaida pacilātā noskaņojumā, novēroja aģentūra BNS. Partija sestdienas vakarā sapulcējusies “Trīs pavāru restorānā”, lai kopīgi sagaidītu vēlēšanu rezultātus. Uz pasākumu ieradies ekspremjers un Eiropas Komisijas viceprezidenta amata kandidāts Valdis Dombrovskis, eiroparlamentārieši Artis Pabriks un Sandra Kalniete, esošās valdības vadītāja Laimdota Straujuma, kā arī liela daļa “Vienotības” Saeimas un Rīgas domes pārstāvju un 12.Saeimas deputātu kandidātu. Kā novēroja aģentūra BNS, vairāki sanākušie partijas pārstāvji pasniedza Straujumai ziedus. Viņa paudusi viedokli, ka jaunās valdības veidošana ir partijas “Vienotība” pienākums. Straujuma arī norādīja, ka ir gatava pati uzņemties jaunās valdības veidošanu, un “Vienotība” neplānojot šim postenim nominēt kādu citu cilvēku.

Plkst.22:30                                  

Plkst.22:23                                     

Arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs šodien ir saņēmis kopumā vairākus desmitus zvanu par pārkāpumiem priekšvēlēšanu aģitācijas izvietošanā, ziņo LETA. Visa informācija ir sniegta Valsts policijai, kuras kompetencē ir šādu pārkāpumu izskatīšana. Vienlaikus birojā norādīja, ka par informāciju par aģitāciju publiskās vietās, piemēram, internetā un elektroniskajos plašsaziņas līdzekļos, tiks sāktas pārbaudes un visi gadījumi tiks vērtēti.

Reklāma
Reklāma

Plkst.22:19                                        

Drošības policija (DP) šodien saņēmusi 30 signālus par iespējamiem balsu pirkšanas gadījumiem 12.Saeimas vēlēšanās un par diviem gadījumiem sākusi kriminālprocesu, aģentūrai LETA pastāstīja DP. Vairumā gadījumu balsu pirkšanas fakts nav apstiprinājies, taču par atsevišķiem signāliem DP turpina veikt pārbaudi.

Plkst.22:11                                          

Partija “Vienotība” nosūtījusi torti “Saskaņai” ar uzrakstu “Par sadarbību! Vienotība”, novēroja aģentūra BNS. “Saskaņas” pārstāve Katrīna Iļjinska teica, ka vaicājusi kurjeram, vai torti tiešām nosūtījusi “Vienotība”, kurš to esot apstiprinājis. Savukārt partijas “Vienotība” pārstāve Ieva Zīberga norādīja, ka “Vienotība” nav sūtījusi torti “Saskaņai”. Tajā pašā laikā “Vienotība”, atbilstoši Zībergas teiktajam, saņēmusi torti ar uzrakstu “Par sadarbību!” no partijas “No sirds Latvijai”.’

Plkst.21:42                                          

Plkst.21:33                                           

12.Saeimas vēlēšanu diena pagājusi mierīgi, preses konferencē žurnālistiem pastāstīja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) vadītājs Arnis Cimdars. Vienlaikus viņš gan norādīja, ka esot saņemta informācija par dažiem gadījumiem, kuros pārkāpti aģitācijas noteikumi. Tāpat esot saņemta informācija, ka kādā iecirknī pasē netika iespiests spiedogs, kas teorētiski paver iespēju, ka šis cilvēks var nobalsot vēlreiz. Vēl tiek pārbaudīta informācija par izskanējušajiem balsu pirkšanas gadījumiem, kuri pagaidām gan nav apstiprinājušies. Cimdars informēja, ka saistībā ar to pie vienas no komisijām bija ieradušies Drošības policijas pārstāvji un uzdevuši jautājumus. Sīkāku informāciju Cimdars nesniedza. Kā lielākos pārbaudījumus Cimdars minēja to, ka dažos iecirkņos saistībā ar lielo cilvēku pieplūdumu bija jāpiegādā papildus vēlēšanu biļeteni. Vēl ir bijuši iecirkņi, kuros nācies uzstādīt papildu urnas.   Kopumā vēlētāju aktivitāte raksturojama līdzīga kā 11.Saeimas vēlēšanās, tomēr precīza infromācija par vēlētāju aktivitāti būs pieejama tuvākajās stundās. Vēlēšanu iecirkņi ir slēgti, sākta balsu skaitīšana.   27 ārvalstīs balsošana vēl turpinās.

Plkst.21:26                                                                                              

Plkst.20:57                                                  

Plkst.20:40                                                

Plkst.20:26                                                   

Sestdien plkst.20 noslēgušās 12.Saeimas vēlēšanas, un visi iecirkņi ir slēgti. Līdz plkst.16 no visiem 954 iecirkņiem Latvijā nobalsojuši jau 641 350 cilvēki, kas no visiem 1 552 235 balsstiesīgajiem ir 41,32%, liecina provizoriskie Centrālās vēlēšanu komisijas rezultāti. Valsts policija līdz plkst.17 bija reģistrējusi 39 neatļautas vēlēšanu aģitācijas gadījumus, un 11 gadījumos sākta administratīvā lietvedība, pārsvarā par nenovāktu vides reklāma. Tomēr būtiski incidenti saistībā ar vēlēšanām nav konstatēti, vēsta LETA.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.