Foto: LETA

Plkst.20:20                                                    13

Rīgas 72.vidusskolā izvietotajā iecirknī šodien ieradies kāds bijušais lidotājs, kurš vēlējies nobalsot ar savu Krievijas pilsoņa pasi, novēroja “LETA Foto”. Pensionārs iecirkņa darbiniekiem paziņoja, ka Latvijā dzīvo jau kopš Otrā pasaules kara beigām. Viņš esot lidotājs ar lielu stāžu un ticamībai nodemonstrēja pat savu lidotāja apliecību. Sirmajam vīram iecirknī tika korekti paskaidrots, ka balsošanai nepieciešama Latvijas pilsonība. Vīrietis pēc strīda ar iecirkņa darbiniekiem “LETA Foto” pastāstīja, ka Latvijas pilsonību viņam nevajag, jo tad būs jāšķiras no prāvās pensijas, ko maksā Krievija.

Reklāma
Reklāma
Pirmās pazīmes jau ir: Bijušais NATO komandieris brīdina par Kremļa iespējamiem uzbrukuma plāniem saistībā ar NATO mācībām Baltijas jūrā 125
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 70
Krievi nāk virsū kā melna nakts.. Ukraiņi nosauc laiku, kad vairs nevarēs noturēt fronti – ne ieroču, ne spēka nav 285
Lasīt citas ziņas

Plkst.19:52                                                 

CITI ŠOBRĪD LASA

Plkst.19:39                                                      

Plkst.19:37                                                     

Partijas “Saskaņa” novērotājs vēlēšanu 88.iecirknī, kas izvietots Rīgas 64.vidusskolā Purvciemā, sacēlis traci par 14. vēlēšanu saraksta neesamību, aģentūrai BNS pastāstīja iecirkņa vēlēšanu komisijas vadītāja Gunta Stūrmane. “Saskaņas” novērotājs bija pārliecināts, ka vēlēšanās ir nevis 13 partiju saraksti, bet 14 un ilgi skaidrojies ar vēlēšanu iecirkņa darbiniekiem, kāpēc vēlētājiem netiek izsniegti pilni biļetenu komplekti. Vēlēšanu iecirkņa darbiniekiem nācās vīrietim parādīt oficiālo sarakstu, līdz viņš nomierinājās. Vīrietis nevarēja paskaidrot, kāpēc domājis, ka pastāv 14 vēlēšanu saraksti.

Plkst.18:21                                                                                   

Plkst.18:06                                            

Plkst. 18:00                                          

Saldus novadā ar autobusu balsot 12. Saeimas vēlēšanās ieradies koris, BNS pastāstīja novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Egils Ķuzis. Viņš norādīja, ka Saldū pie kāda no vēlēšanu iecirkņiem piestāja autobuss, no kura izkāpa apmēram 40 kora dalībnieki un kolektīvi devās balsot. Tāpat kādā citā vēlēšanu iecirknī piestājis vēl viens autobuss ar biedrības “Latvijas Mazpulki” dalībniekiem, kuri kolektīvi devušies balsot.  

Reklāma
Reklāma

Plkst:17:55                                                                                    

Plkst.17:50                                                    

Plkst.17:46                                                     

Plkst.17:44                                                     

Lubānas novadā kāds vēlētājs tikai vēlēšanu iecirknī attapies, ka balsošanai nejauši paņēmis nevis savu, bet gan bērna pasi, BNS pastāstī ja Lubānas novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Sandra Līcīte.  Viņa gan nemācēja teikt, vai vēlētājs atgriezies, lai vēlāk nobalsotu ar savu pasi. Tāpat viņa pastāstīja, ka Lubānas novadā kāds vēlētājs gribējis nobalsot par Zaļo un zemnieku savienības Ministru prezidenta amata kandidātu Aivaru Lembergu, bet, kad nav viņa vārdu partiju sarakstos atradis, gājis pie vēlēšanu komisijas darbiniekiem prasīt, kāpēc tā. Līcīte arī atzīmēja, ka pēc vēlētāju savstarpējām sarunām var noprast, ka vairāki iedzīvotāji Lubānas novadā gribējuši balsot par konkrētiem kandidātiem, par kuriem nav varējuši, jo viņi startējuši no citiem vēlēšanu apgabaliem.

Plkst. 17:15                                                      

Vairāki vēlētāji Rīgas Valsts 3.ģimnāzijā lūguši vēl vienu vēlēšanu zīmju komplektu, jo pirmajā balsošanas reizē izsvītrojuši ne tos deputātu kandidātus, kurus gribējuši, aģentūrai BNS pastāstīja vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Kaspars Rutkis. Viņš informēja, ka šajos gadījumos katram vēlētājam izsniegts jauns vēlēšanu zīmju komplekts un viņi balsojuši vēl vienu reizi.

Plkst.17:03                                                          

Šodien 12.Saeimas vēlēšanās līdz plkst.16 visos 954 iecirkņos Latvijā nobalsojuši 641 350 cilvēki, kas no visiem 1 552 235 balsstiesīgajiem ir 41,32%, liecina provizoriskie Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) rezultāti. Līdz plkst.16 Rīgā nobalsojuši 198 873 vēlētāji jeb 44,71%; Vidzemē – 183 769 vēlētāji jeb 45,73%Zemgalē – 92 292 jeb  40,9%Kurzemē – 87 541 vēlētājs jeb 44,04%, bet Latgalē – 78 875 vēlētāji jeb 34,95%
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.