Foto – Matīss Markovskis

Dzelteno biešu krēmzupa īstiem gardēžiem 0

Pagatavošanas laiks: 2,5 stundas (kopā ar biešu vārīšanu)

Reklāma
Reklāma
“Ja man “Swedbank” būtu nauda, es to pārskaitītu uz citu banku!” Sabiedrību satricina 17 gadus ilga krāpniecība 55
“Šodien pārstāja pukstēt viņa sirds…” Mūžībā aizgājis Mārtiņš Lauva
Kokteilis
Jaunava nevienam netic, Skorpions nepiedod, bet Ūdensvīrs vienkārši aiziet… Nepieejamāko zodiaka zīmju tops 5
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas – 1,5 kg mazu dzelteno biešu (baby), 200 ml piena, 300 ml saldā krējuma, 100 g dzeltenā burkāna, 10 g svaiga timiāna, ķiploka daiviņa, sviests apcepšanai, sāls pēc garšas.

Dekorēšanai – 10 g kazas siera, vidēja sarkanā biete, biešu dīgsti.

Pagatavošana.

CITI ŠOBRĪD LASA

Svaigas bietes ar visu mizu rūpīgi nomazgā aukstā ūdenī un liek katlā. Vāra aptuveni divas stundas zem vāka. Tad izņem un ieliek aukstā ūdenī. Maigi ar pirkstiem notīra mizu. Bietes sagriež un blendē, pievienojot pienu un saldo krējumu.

Apcep sviestā dzelteno burkānu un ķiploku, pieber sāli un timiānu. Pievieno biešu masai un visu sablendē. Vēl izlaiž caur sietu, lai nebūtu kunkuļu.

Dekorēšanai kazas sieru sablendē ar vārītu sarkano bieti. Zupu lej šķīvi, vidū liek siera masu un rotā ar biešu dīgstiem. Var dekorēt arī ar sarkanām un dzeltenām vārītu vai tvaicētu biešu ripiņām – izskatīsies ļoti oriģināli.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.