Pārāk iereibušus pilsoņus, kas apdraud paši sevi un sabiedrisko drošību, policija nogādā drošākā vietā, kur iespējams izgulēt dzērumu.
Pārāk iereibušus pilsoņus, kas apdraud paši sevi un sabiedrisko drošību, policija nogādā drošākā vietā, kur iespējams izgulēt dzērumu.
Foto – Valsts policija

  5

Ar kaunināšanu nepietiek

Pašvaldībām mēģina palīdzēt valsts, kas no budžeta programmas “Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem” pērn atvēlēja gandrīz 200 000 eiro, lai sniegtu atskurbināšanas pakalpojumus vairāk nekā 16 000 cilvēku. Valsts noteiktā summa, kas paredzēta viena cilvēka atskurbināšanai, ir 15 eiro, taču ar to ir krietni par maz, lai segtu pakalpojuma pašizmaksu.

Reklāma
Reklāma
Vai zināji, ka šie ieradumi veicina mūsos skumjas un nomāktu garastāvokli?
RAKSTA REDAKTORS
Ineses Supes cīņa turpinās: “Kad iznācu no ķirurga kabineta, es apraudājos, jo man gribējās iznākt kā uzvarētājai, bet tā pagaidām nesanāk”
TESTS: Atbildi tikai uz 6 jautājumiem un mākslīgais intelekts izrēķinās tavu vecumu!
Lasīt citas ziņas

Atskurbtuvēs nogādātie pēc atžirgšanas nereti žēlojušies, ka šajās iestādēs valda necilvēcīgi apstākļi, turklāt policisti pret viņiem slikti izturējušies. Pirms dažiem gadiem Eiropas Cilvēktiesību tiesa apmierināja kāda Latvijas iedzīvotāja sūdzību par viņa tiesību pārkāpšanu Liepājas policijas atskurbtuvē. Šo vīrieti atrada guļam bezsamaņā kāda dzīvojamā nama kāpņu telpā un nogādāja atskurbtuvē. Kad viņš nāca pie samaņas, vīrietis sāka sūdzēties par sāpēm kājā, un mediķi viņam konstatēja gūžas locītavas lūzumu. Vīrietis apgalvoja, ka policisti viņu piekāvuši, un pieprasīja morālo kompensāciju 200 000 eiro apmērā. ECT daļēji apmierināja šo prasību, liekot Latvijai izmaksāt 5000 eiro kompensāciju.

Kā norāda narkologs Jāzeps Korsaks, daudziem klientiem nonākšana atskurbtuvē ir mācība uz visu mūžu. “Taču lielākā daļa ir atkarīgie, ko nav iespējams izārstēt ar kaunināšanu. Alkoholisms ir slimība, kurai nepieciešama nopietna ārstēšana.”

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.