Mihals Ebners
Mihals Ebners
Publicitātes foto

– Medībām kā dzīvesveidam uzbrūk arvien biežāk. Ko plānojat darīt, lai mainītu pretmedniecisko noskaņojumu? Vai vispār ir iespējams to mainīt? 0


Mūsu sabiedrības evolūciju raksturo tas, ka arvien vairāk cilvēku dzīvo pilsētās. Saskaņā ar ES aplēsēm 2020. gadā jau 80% pasaules iedzīvotāju dzīvos pilsētvidē. Tādējādi izpratne par dabas norisēm un likumiem pagaist. Mums jārīkojas, vairāk komunicējot ar pilsētu iedzīvotājiem, tā mazinot šo robežšķirtni. Mums jāspēj stāstīt par labajiem piemēriem. Jārāda medību patiesā seja, kas ir spēcīgs līdzeklis bioloģiskās daudzveidības saglabāšanai, iespēja izbaudīt dabu. Tas ir arī sektors, kas nodrošina darba vietas un ir ekonomiski nozīmīgs lauku teritorijām. Lai gan medību tradicionālie elementi ir svarīgi, tos arvien grūtāk ir pamatot pilsētvidē dzīvojošiem cilvēkiem. Lielākais izaicinājums ir izskaidrot, ka mednieki patiesībā daudz iegulda, lai saglabātu bioloģisko daudzveidību, kā arī daudz dara biotopu aizsardzībai.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Saskaņa pēc vārdiem: 5 vārdu pāri, kuriem, pēc mākslīgā intelekta domām, ir vislabākā saderība
Vācu ģenerālleitnants prognozē, vai un kad Krievija varētu būt gatava uzbrukt NATO valstīm
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis” 67
Lasīt citas ziņas

– Jūs pārstāvat vecās ES valstis. Baltijas valstis samērā nesen kļuva gan par ES, gan par FACE biedriem. Mūsu medību veidi un arī medījamie dzīvnieki diezgan būtiski atšķiras no Rietumeiropas tradīcijām. Ko jūs plānojat darīt, lai nosargātu medības šajā reģionā, tas it īpaši attiecas uz vilku, lūšu un lāču medībām, kas mums ir ļoti svarīgas?

– FACE prezidents pārstāv visas ES valstis, gan jaunās, gan vecās. Arī valsts izmēram nav nozīmes, ja Briselē runājam par medību jautājumiem. Protams, ir daudz ļoti svarīgu jautājumu, piemēram, šaujamieroči, dzīvnieku veselība, kā arī iespējamā Putnu direktīvas un Biotopu direktīvas atvēršana, kas ietekmē visas 28 ES dalībvalstis. FACE atbalsta visas valstis. Pašlaik, piemēram, FACE sekretariāts seko līdzi Āfrikas cūku mēra jautājumu risināšanai, ko pieprasīja Latvija.

CITI ŠOBRĪD LASA
Es uzskatu, ka medības ir nodarbošanās, kas balstās reģionālajā un nacionālajā identitātē. Tas ir galvenokārt tādēļ, ka biotopi ir tik ļoti atšķirīgi visā Eiropā, tādā veidā nosakot to, kā mēs medījam. Es esmu mednieks no Alpu rajona, un nekur citur nevar sastapt tādus medījumus kā šajā reģionā. Tāpat ir ar ainavu un tradīcijām. Tas pats arī attiecas uz Baltijas mednieku. Mums jāsaglabā šī atšķirība, kā arī jāizvairās no mēģinājumiem medības padarīt vienādas visur. FACE apzinās un aizstāv šīs atšķirības.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.