Mizuna
Mizuna
Foto – Shutterstock

• Mibuna (Brassica rapa var. japonica) – tradicionāls japāņu kāpostaugs, ļoti līdzīgs mizunai, tikai ar gludām lapu malām. Audzē tāpat kā mizunu. Šaurās, tumši zaļās lapas un garos, baltos dzinumus pievieno jauktiem salātiem, augi dekorē arī sakņu dārzu. Uzturvērtības ziņā mibuna līdzinās lapu sinepēm, bet atšķiras ar maigāku garšu. Pirmo ražu var vākt pēc trim nedēļām. 0

• Tsoi Sim (Brassica rapa var. parachinensis) – ēdamā daļa ir lapotie, 30 cm garie kāti ar ziedpumpuriem. Tiem ir maiga sinepju garša. Var lietot svaigus un sautētus, pievienot frī kartupeļiem, zupām. Uzturvērtības ziņā šie augi izceļas ar lielu C vitamīna, kā arī folijskābes un kālija daudzumu. Tsoi Sim var viegli, ātri izaudzēt un ražu vākt aptuveni 30–40 dienas pēc sējas. Labi pacieš arī karstu un mitru laiku. Sēj 25–30 cm attālās rindās, 5–10 cm citu no cita.

Reklāma
Reklāma
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 11
7 produkti, kurus nedrīkst otrreiz sildīt: tie var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai 40
Kadirovam daudz nav atlicis – viņš mirst. Čečenijas līdera nāve var ievilkt Putinu jaunā karā 144
Lasīt citas ziņas

• Misome (Brassica rapa var. rosularis) – hibrīds iegūts, krustojot komatsunu un tatsoi. Tumši zaļajām, spīdīgajām, biezajām, mīkstajām lapām ir laba, maiga garša. Lapas kopā ar dzinumiem izmanto salātiem, cepšanai. Aug strauji, pacieš karstu laiku, piemērota audzēšanai uz lauka visu sezonu. Audzē ar tiešo sēju (optimāla ir +12…+20 °C augsnes temperatūra) 5 cm attālumā citu no citu. Ražu vāc 30 dienas pēc sējas.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.