“Jaunpils pienotava”.
“Jaunpils pienotava”.
Foto: Dainis Bušmanis

Veterinārie līgumi nopakaļus pieprasījumam 4

Viens no uzņēmumiem, kas Apvienotajos Arābu Emirātos radis jaunus partnerus, ir AS “Jaunpils pienotava”, taču veterinārie sertifikāti starp abām valstīm joprojām nav saskaņoti. “Jaunpils pienotavas” pārdošanas daļas direktore Inga Opolniece uzskata, ka šādi līgumi būtu jānoslēdz vismaz ar tām valstīm, kurp pašmāju uzņēmumi dodas jaunu tirgu meklējumos un valsts palīdz piedalīties starptautiskās izstādēs.

Reklāma
Reklāma
“To bezjēdzīgo brīvdienu 1. maijā sen bija laiks izbeigt.” Sociālo tīklu lietotāju viedokļi par 1.maiju kā oficiālu brīvdienu
Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
RAKSTA REDAKTORS
“Kad sāku rādīt slaidus par Ukrainu, redzēju, ka vairāki skolēni novērsa skatienu…” Pieredzes stāsts par krievvalodīgajiem jauniešiem 7
Lasīt citas ziņas

“Tur neviens negaida uz mūsu formalitātēm, bet soļo tālāk. Francijas izstādē interese par mūsu produktiem bija no Āfrikas valstīm – Kotdivuāras, Ganas, arī Nigērijas, bet veterinārie līgumi ar tām nav noslēgti,” stāsta I. Opolniece. Pēc dažām dienām uzņēmuma pārstāvji dosies uz Indiju, lai meklētu realizācijas iespējas, jo nevarot gaidīt, kad atvērsies Krievijas tirgus, jāstrādā ar citiem tirgiem. Ar PVD vadību gan panākta vienošanās par vispārējās formas veterinārā sertifikāta izsniegšanu. “Mums ar tādu pietiek, lai eksportētu uz citām valstīm, bet drošāk tomēr būtu noslēgt saskaņotu veterināro prasību līgumu starp valstīm,” tā Opolniece.

Arī zemnieku kooperatīviem piederošā SIA “Latvijas piens” vadītāja Anita Skudra stāsta, ka izstādes “Gulfood” laikā Dubaijā noslēgts līgums ar aģentu, kurš ieinteresēts sameklēt produkcijas izplatītāju, bet šobrīd raizes dara jautājums par veterināro sertifikātu. “Pēc mēneša diviem jau būs jāsūta pirmie paraugi. Mēs būtu priecīgi, ja starp abām valstīm jau būtu noslēgts savstarpējs līgums, lai nebūtu kavēšanās ar piegādēm,” tā Anita Skudra.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.