Bizness bērna dēļ 17

Tā atzīst 28 gadus jaunā Silva Zavadska, kas 18 gadu vecumā devās uz vasaru piepelnīties Anglijā, tomēr atgriezās vien pirms diviem gadiem, apguvusi frizieres profesiju. Atgriezās, protams, kopā ar Anglijā izveidotu ģimeni – vīru un meitu. Veikalu Cēsīs atvēra pērn 21. februārī, gada beigās pārvācās uz plašākām telpām. “Kad Keitai, meitiņai, bija pusotrs gads, viņa bija jāved uz bērnudārzu. Iekšēji nevarēju pieņemt, ka viņa nerunās latviešu valodā. Man pašai tas nesagādā grūtības, tomēr vēlējos, lai meita aug latviskā vidē,” stāsta Silva. Viņas ar izdomu mājīgi izveidotajā veikalā nopērkami arī lielizmēra apģērbi dāmām. Silva preces pasūta internetā. Ja kāds pircējs veikalā neatrod meklēto, tad Silva aicina stāstīt par vajadzību un meklē prasīto īpaši konkrētajam pircējam. Aizvadītajā nedēļā veikalā kopā ar Silvu sākusi darboties pārdevēja. “Vēlos būt labs šefs saviem darbiniekiem, nevis izturēties tā, kā pret mani izturējās Anglijā,” stāsta uzņēmēja. “Anglijā biju melnstrādniece, bet Latvijā jūtu, ka no lielajām iespējām darboties savā labā esmu uzziedējusi. Latvijā vajag tikai gribēt, darīt un censties,” viņa piebilst.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos
Ziemeļamerikas indiāņu zvēru horoskops. Uzzini, kurš dzīvnieks esi tu! 17
Kokteilis
Saskaņa pēc vārdiem: 5 vārdu pāri, kuriem, pēc mākslīgā intelekta domām, ir vislabākā saderība 4
Lasīt citas ziņas

Atšķirībā no Inetas viņa pašvaldības grantu programmai nepieteicās un pašvaldības atbalstu nemeklēja. Veikala izveidē un 
preču pirkumiem izmantota pašu, radu un draugu dāvinātā un aizdotā nauda. Silvai ir desmitiem nākotnes ieceru – izveidot mājas lapu, sākt kungu apģērbu pārdošanu, dot iespēju cilvēkiem pirkt veikala interjera priekšmetus un citas ieceres. “Psiholoģiski veikalā ieguldām maksimumu. Nē, es nedomāju kļūt par miljonāri, man ir svarīgi būt pārticīgai. Vienmēr smejos, ka savam bērnam vēlos atstāt izveidotu “impēriju”,” tā uzņēmēja.


LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.