Foto-Ilze Pētersone

Fežuada – ļoti vienkāršs un sātīgs brazīliešu ēdiens. Recepti atvedis Egils Zariņš 0

Sastāvdaļas

Sīpoli, ķiploki, pusžāvēta desa, cauraudzītis, vārītu ribiņu gaļa, šķiņķis un citi termiski apstrādātas gaļas produkti, sarkanvīns, tomātu pasta, vārītas sarkanās pupiņas, vārīti rīsi, olīveļļa, pipari, sāls, apelsīna daiviņas dekorēšanai.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Vēstījums no viņpasaules: 12 veidi kā gari cenšas ar jums sazināties
Veselam
Augsts asinsspiediens? 9 augi un garšvielas, kas dabiski palīdz to mazināt
12 lietas, ko sievietes slepeni dara, bet nekad to neatzīst 4
Lasīt citas ziņas

Sīpolus un ķiplokus sagriež gabaliņos un pannā apcep olīveļļā, lai kļūst caurspīdīgi. Pievieno nelielos gabaliņos sagrieztu gaļu un desas, pasautē. Pieliek pāris ēdamkarotes tomātu pastas un stiprāk pakarsē. Pielej sarkanvīnu un turpina karsēt. Beigās pievieno pupiņas, piparus, sāli un visu sautē.

Pasniedz ar vārītiem rīsiem piedevās, dekorējot ar pāris apelsīnu šķēlītēm.

CITI ŠOBRĪD LASA
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.