Svarīgs noteikums, izmantojot griešanas dēlīšus, ir vai nu nodalīt dēlīšus dažādiem ēdiena veidiem, vai ievērot piesardzību, griežot vairākus ēdiena veidus uz viena un tā paša dēlīša. 0
Baktērijas, piemēram, salmonella, zarnu nūjiņas un stafilokoki, bieži vien tiek pārnesti ar netīriem griešanas dēlīšiem.
Plastmasas griešanas dēlīšus itin viegli var nomazgāt trauku mazgājamajā mašīnā. Tomēr, kad tas nolietojas, tajā var saviesties grūti iznīdējamas baktērijas. Nolietotus dēlīšus vienmēr vajadzētu aizvietot.
Vienmēr nomazgā dēlīšus ar ziepēm un ūdeni un noslauki tos ar sausu drānu.
Alternatīva ir ierīvēt dēlīti ar košera sāli un pēc tam ar balto etiķi vai citrona sulu nepatīkamu aromātu novēršanai.