Kurzeme 0

Cīravā

21. VI visu dienu Cīravā saulgriežu svētki Cīravas ūdensdzirnavās, Cīravas kultūras namā, Cīravas baznīcā, pie Dzirnavu dīķa un Pils parkā. Apmeklētājiem būs iespēja izmēģināt savas prasmes vai apgūt jaunas dažādās meistarklasēs, lekcijās, piedalīties sporta aktivitātēs, spēlēs, kā arī apskatīties Liepājas jauno mākslinieku izstādes (kuratore Zane Bluķe) un skatīties kino. Ieeja pasākumā un dalība aktivitātēs ir bez maksas. Vakarpusē apmeklētāji tiek aicināti uz teātra izrādēm, laikmetīgās dejas norisēm, 3D video mapinga instalāciju un video šovu. Koncertprogrammā 17.00 – 24.00 piedalīsies latviešu koklētāja Laima Jansone, grupa “Zari”, mūziķu trio – ērģelnieks Jānis Pelšs, etnisko mūzikas instrumentu virtuozs Ivars Kalniņš un ģitārists Andrejs Grimms un vakara īpašie viesi – Jauno Jāņu orķestris. Skatītājiem tiks piedāvāta festivāla “Arēna” rīkotā muzikālā lekcija “Folklora un mūsdienu mūzika – kompozīcija un improvizācija”, kurā uzstāsies lektors, etnomuzikologs Valdis Muktupāvels un lektore, komponiste un folkmūziķe Helēna Vinkelmane no Šveices. Vakara izskaņā būs vērojamas peldošās ugunsskulptūras. Ugunskuru gaismā ar sadziedāšanos tiks sagaidīta rīta gaisma.

Reklāma
Reklāma

Engures novadā

Lapmežciemā

10 produkti, kas “svilina taukus” un paātrina vielmaiņu
Krimināls
“Viens no bērniem pēkšņi kļuva apātisks, neierasti neaktīvs…” Mārupes pamatskolā 1. klases skolnieks saindējies ar morfija/opiātu grupas medikamentiem
Kokteilis
7 datumi, kuros dzimuši izredzētie: visticamāk, viņi nenojauš par kādu apslēptu talantu 7
Lasīt citas ziņas

20. VI 17.00 Lapmežciema vasaras estrādē Lielā ielīgošana. Folkloras kopa “Artava”, Rīgas Danču klubs, aktieri Aīda Ozoliņa un Imants Vekmanis, deju kolektīvi, vokālie ansambļi. 19.00 kopīgs ugunskura aizdegšanas rituāls, tradicionālās rotaļas un līgotnes. 21.00 zaļumballe, spēlē grupa “Naktsputni”.

20. VI 20.00 Smārdes “Vēju dārzā” notiks Jāņu ielīgošanas svinības jeb tradicionālais zāļu vakars.

CITI ŠOBRĪD LASA

23. VI 22.00 Auniņparka estrādē “Līgo Engurē”. Teatralizēts koncerts “Par Mirttanti, par Munameģi un par to limuzīnu Jāņu nakts krāsā”. Piedalās aktieri no tautas, JPDK “Jadals”, JDS “Ungurs”, dziedošā apvienība “Ziemeļvējš” un popgrupa “JāņMārtiņi”. 22.00 zaļumballe kopā ar grupu “Kolēģi”. Ieeja bez maksas.

Jūrkalnē

21. VI 20.00 Jūrkalnes Ugunspļavā vasaras saulgrieži. Pasākuma apmeklētāji dzied un dejo kopā ar folkloras kopām, kā arī piedalās saulgriežu rotaļās, tradīcijās un rituālos. Saulei norietot, no stāvkrasta jūrā tiek ripināts ugunsrats, bet pusnaktī savu griezienu sāk ugunsdzirnavas, un saulgriežu nakts turpinās līdz pat rītausmai. Piedalās Ventspils novada folkloras kopas, grupas “Dzelzs vilks” dibinātais mūsdienu tautas mūzikas projekts “Jauno Jāņu orķestris”, Saldus kapela “Strops”.

Kolkā

20. VI 21.00 pie Kolkas tautas nama Jāņu ielīgošana ar tradīciju zinātājiem, Latvijas Radio žurnālistiem Ilutu un Vidvudu Medeņiem. Būs dziesmas, danči, rotaļas, rituāli, vainagu pīšana, Jāņu ugunskurs.

Kuldīgas novadā

20. VI no 11.00 Kuldīgas pilsētas dārzā novada tautas mākslas svētki “Veram vārtus saulgriežiem, lai nāk saule sētiņā”. 11.00 – 16.00 Pilsētas dārzā Zāļu tirgus un koncerti, piedalās Kuldīgas novada vokālie ansambļi, deju kolektīvi, kapelas un Kuldīgas saksofonisti; 1905. gada parkā lietišķās mākslas, foto izstādes, Kuldīgas novada amatierteātru izrādes; 19.00 Pilsētas estrādē lielkoncerts, piedalās Kuldīgas novada deju kolektīvi, kori, vokālie ansambļi un viesi, pēc koncerta – zaļumballe. Ieeja bez maksas.

21. VI no 10.00 Ēdoles pilī Emīla tirgus. Tirgosimies, ēdīsim sieru, vārīsim vēžus, pūtīsim stiklu, skatīsimies filmu “Emīla nedarbi”. Emīla vārdabrāļiem pils iekštelpu apskate – bez maksas.

21. VI 19.30 Rendas pagastā pie Abavas upes vasaras sākuma ieskandināšana un lielā ugunskura aizdegšana; 22.00 Rendas estrādē Jāņu nakts ielīgošanas zaļumballe kopā ar grupu “Liepavots”.

Reklāma
Reklāma

22. VI 20.00 Kuldīgas pilsētas estrādē Jāņu ielīgošana ar dižizrādi “Skroderdienas Silmačos”. Piedalās aktieri: Ģirts Ķesteris, Zigurds Neimanis, Ieva Puķe, Regīna Devīte, Elīna Vāne, Mārcis Manjakovs, Gints Grāvelis, Imants Strads, Inta Tirole, Inese Ramute, Kārlis Neimanis, lomās iejutīsies arī dziedātāji Agnese Rakovska, Nikolajs Puzikovs un Ieva Sutugova. Ieplānota arī gardu ēdienu un dzērienu baudīšana, bet pirmsjāņu rosību papildinās neliels gadatirgus. Skatītāji laipni aicināti ierasties jau no 18.00.

23. VI 18.00 Vārmes brīvdabas estrādē “Liepu birzs” – Vārmes Jāņu un Līgu godināšana. Piedalās amatierteātris “Es un Tu”, Vārmes JVA “Atbalss” un VPDK “DimDari”.

23. VI 19.00 Kabiles pagastā Līgo svētki. 19.00 pulcēšanās Mīlestības pussalā pie skolas dīķa – sportiskās Līgo atrakcijas; 21.00 puspliko skrējiens apkārt dīķim; 23.00 – 4.00 parka estrādē Līgo nakts balle. Lustīgus dančus spēlēs Banchiks (Artūrs Bānis). Ieeja bez maksas.

23. VI 22.00 Ēdoles kultūras namā Līgo vakara balle.

23. VI 20.00 Turlavā Dižgaiļu parka estrādē pašdarbnieku iestudēta teātra izrāde un Līgo balle.

23. VI 21.00 Ventas ciema “Bukaišos” zaļumballe “Ielīgo Jāņus Rumbas pagastā”.

23. VI 23.00 Kuldīgas pilsētas dārzā Līgo vakars. Pirmos jāņabērnus ar līgotnēm, pīrāgiem, sieru un alu Pilsētās dārzā sagaidīs Jāņa tēvs un Jāņa māte. Saulgriežu rituāli, dziesmas un dejas. Līdz rīta gaismai kājas izlocīt palīdzēs grupa “Fokši”. Ieeja brīva.

23. VI 23.00 Vārmes estrādē “Liepu birzs” Līgo balle. Spēlē grupa “Lietus blūzs”. Ieeja bez maksas.

Liepājā

20. – 23. VI 8.00 Liepājas Pētertirgū Līgo tirdziņš, kur tirgotāji tirgos gan Jāņu zāles, gan košos Jāņu vainagus. Būs svaigi siets siers un kūpinājumi svētku galdam, rokdarbnieku un amatnieku darinājumi.

20. VI 10.00 Liepājas Rožu laukumā vasaras saulgriežu tirdziņš. Pasākumā būs atrodama mājražotāju sagatavotā produkcija, koši un interesanti amatnieku darinājumi, rotājumi, suvenīri un praktiskas lietas no koka, kalumiem, dzijas, zīda, keramikas un dzintara.

22. VI 21.00 Liepājas kafejnīcā “Kursas putni” pasākums “Saulgrieži pilsētā”. Ar dziesmām, rotaļām un dažādiem rituāliem svētīsim un svinēsim vasaras saulgriežus pilsētā, vairosim prieku un smelsimies spēku no šī maģiskā laika. Līdzi jāņem pagājušā gada vainags, ziedi vai ozolzariņi, sava Jāņu dziesma, gaismeklis – lāpa vai svece (āra apstākļiem).

23. VI 20.30 Koncertdārzā “Pūt vējiņi” Līgo svētki Liepājā. Liepājas Tautas mākslas un kultūras centrs aicina lielus un mazus līgotājus baudīt pūtēju orķestra “Palangos Orchestras” koncertu; 22.00 jāņuguns, Līgo nakts balle kopā ar grupu “Tālbraucēji”. Ieejas maksa: EUR 3. Biļetes iepriekšpārdošanā “Biļešu paradīzes” kasēs visā Latvijā, www.bilesuparadize.lv, svētku vakarā no 19.30 koncertestrādes “Pūt, vējiņi!” kasē.

Pedvālē

21. VI 13.00 – 18.00 Pedvāles Brīvdabas mākslas muzejā pasākums “Svinēsim vasaras saulgriežus”. Paredzēta gan lielformāta grafikas darbu radīšana, gan čuguna skulptūras atliešana. Pasākuma gaitā savīsies latviešu tradīcijas ar skotu kultūru, kā arī dažādu mehānismu un elektroniskās mūzikas radīto ritmu un noskaņu: Ojāra Feldberga performance “Latvijas akmens sēkla Skotijai”; rituāla ugunskura aizdedzināšana; folkloras kopas “Milzkalnieki” muzikālais pavadījums; uguns nešana un čuguna kausējamās krāsns iekuršana. Lielformāta grafikas darbu drukāšana ar asfalta rulli. Piedalās mākslinieki no ASV, Igaunijas, Lietuvas, Latvijas. Muzikālais pavadījums DJ Mr. Latvijakazz. Čuguna skulptūras atliešana. Mākslinieks Džordžs Bislijs (Skotija/ASV). Muzikālais pavadījums Vilius Matutis (Lietuva/Latvija) un muzikālais projekts “Mallemuck”.

Saldus novadā

19. VI 10.00 pie Vadakstes pagasta pārvaldes ēkas vasaras saulgriežu svētki.

20. VI 20.00 Saldus pagasta dīķmalā Jāņu ielīgošana. Piedalās Druvas k/n mākslinieki. Uguns rituālu vadīs folkloras kopa “Druvas Zemturi”. Pasākumā paredzēts uguns šovs. Īpaši aicinām Līgas un Jāņus.

21. VI 20.00 pie Šķēdes pakalpojumu centra vasaras saulgriežu pasākums “Kas tos Jāņus ielīgoja”.

21. VI 20.00 Nīgrandes pagastā uguns rituāls Kalnaišu kalnā.

22. VI 18.00 Saldū, Lielajā ielā, saulgriežu tirdziņš. Lieliska iespēja iepazīt vietējo ražotāju produkciju, iegādāties Jāņu zāles un citas svētku svinēšanai noderīgas lietas. Dziedāsim kopā ar folkloras kopu “Medainis” un kapelu “Strops”, pīsim vainagus un sajutīsim īsto saulgriežu burvību.

23. VI Rubas pagastā dienā skrējiens “No Rubas līdz Rubai”, 21.00 svētku koncerts un zaļumballe.

23. VI 10.00 Ezeres pagastā futbola turnīrs “Ezeres līgo kauss”.

23. VI 22.00 Kursīšu estrādē balle kopā ar grupu “Kas” (ieeja bez maksas).

23. VI 20.00 Saldus Kalnsētas parka estrādē Līgo svētku koncerts “Savējie sapratīs”. Kurš tad nezina “Labvēlīgo tipu”, Zigmaru Liepiņu, Maestro Raimondu Paulu un citas Latvijas estrādes mūzikas leģendas? Skaistākās, jautrākās melodijas, kas iekarojušas klausītāju sirdis, jaunos, nedzirdētos aranžējumos skanēs aizraujošā koncertšovā, ko izpildīs Normunds Jakušonoks kopā ar Jāņa Ķirša vadīto Rīgas Zelta kori. 22.00 Lustīga Līgo nakts balle kopā ar Rūtu Dūdumu. Biļešu cena EUR 3. Biļetes – Saldus kultūras centra kasē, “Biļešu paradīzes” kasēs, www.bilesuparadize.lv.

23. VI 20.00 Pampāļu parkā “Lai līgojam, lai svinam”.

23. VI 20.00 Ezeres parka estrādē Līgo pasākums.

23. VI 20.00 Baļķulejas estrādē Līgo vakars. Loterija, uzstāsies pašmāju amatierkolektīvi “Tik un tā” un “Oga”. Pēc tam – balle.

23. VI 21.00 Striķu parka estrādē Līgo svētki Striķu muižas parkā.

23. VI 22.00 Lutriņos pasākums “Līgo Lutriņos”. 22.00 konkursa “Košākā Jāņu sēta” rezultātu paziņošana un uzvarētāju apbalvošana; ziedu un Līgo ugunskura palaišana Ainavu dīķī; 22.30 Lutriņu klubā Līgo koncerts. 24.00 Līgo nakts diskotēka.

Skrundā

21. VI 20.00 pie Nīkrāces saieta nama vasaras saulgriežu ielīgošanas svētki “Nāc nākdama, Jāņu diena, Tev ir daudz gaidītāju” kopā ar Vaiņodes amatierteātri “Kuratieši” un senioru deju kolektīvu “Virši”. 22.00 balle kopā ar muzikantu Māri no Baldones.

22. VI no 10.00 pie Skrundas muižas mājražotāju tirdziņš.11.00 uzstāsies folkloras kopa “Medainis”. Pasākumā būs pieejamas izjādes ar zirgiem.

23. VI 14.00 Nīkrāces pamatskolas sporta laukumā “Līgo dienas jampadracis”. Apbalvošana 22.00 pie Atpūtas centra, pēc apbalvošanas izlocīsim kājas deju ritmos.

23. VI 19.00 Skrundas estrādē Alda Zalgaucka izrāde “Senais latvietis”. 23.00 zaļumballe kopā ar grupu “Neoplāns”.

23. VI 22.00 Raņķos Līgo svētku zaļumballe kopā ar Snēpeles muzikantiem.

Talsu novadā

19. – 23. VI Talsos pie t/c “Jāņa centrs” Jāņonkuļa tirdziņš “Ielīgosim kopā ar Jāņonkuli”.

21. VI 18.00 Virbu kultūras nama pagalmā vasaras saulgrieži “Atver vārtus, Jāņa māte”. Ielīgosim, iedziedāsim un iedejosim svētkus kopā ar Pastendes vidējās paaudzes deju kolektīvu “Spriganis”, jauniešu deju kolektīvu “Austris” un Virbu kultūras nama amatierkolektīviem.

23. VI 23.00 Stendes estrādē Līgo balle. Spēlē grupa “Stende”. Ieeja bez maksas.

23. VI 11.00 laukumā pie Virbu kultūras nama vainagu pīšanas darbnīca; 1.30 Jāņu rotaļas un kvasa degustācija bērniem.

Tukuma novadā

19. VI 20.00 Abavnieku estrādē balle kopā ar grupu “Vēja runa”, ieeja bez maksas.

20. VI 14.00 Sēmes pagasta centrā saulgriežu ieskaņas pasākums. Tiks sumināti Līgas un Jāņa vārda nesēji, aplīgoti vietējie uzņēmēji. Īpašie viesi – Lestenes amatierteātris “Dzērvenīte”.

21. VI 20.00 pie Tumes kultūras nama Jāņu ielīgošana “Notikumi siena šķūnī”. Pēc uzveduma balle, spēlē grupa “Prieka ieleja”. Ieeja bez maksas.

21. VI 21.00 Durbes estrādē Līgo rituāls. Līdzi aicinām ņemt pērnos Jāņu vainagus.

21. VI 21.00 Slampē pie kultūras pils saulgriežu svētki “Līgo – lai top!”. Piedalās kultūras pils kolektīvi, draugi no Lietuvas, notiks uguns rituāls un uguns šovs. Zaļumballi spēlēs “Es un Tu”. Ieeja brīva.

21. VI 21.00 Vienības estrādē zaļumballe. Spēlē O. Vītoliņš. Ieeja bez maksas.

23. VI 16.00 Lestenē pie tautas nama Jāņu svinēšana. Muzikāls uzvedums “Kā vecais Jānis Reņģītis gatavojās Līgo vakaram”.

23. VI 19.00 pie Džūkstes kultūras nama estrādes teatralizēts uzvedums ar jautriem dančiem un dziesmām “Līgošanas nerātnības Džūkstē”. Piedalās vidējās paaudzes deju kolektīvs “Pūces”, bērnu deju kolektīvs “Pasaciņa”, līnijdejotāju kopa “Čillī”, dziedošā kopa “Rosme”, jauktais vokālais ansamblis. Cienāšanās ar sieru, alu. 23.00 lustīga balle līdz rīta gaismai.

23. VI 20.00 Irlavas Studentkalna estrādē lustīgs Līgo svētku uzvedums. Piedalās Irlavas amatierteātris, sieviešu koris “Irlava”. Ieeja bez maksas. 22.00 “Lai ir labi, kur ir labi, līgot labi Irlavā” – estrādē zaļumballe. Ieeja bez maksas.

23. VI 21.00 Pūres estrādē Līgo koncerts. 22.30 Jāņu nakts balle.

23. VI 22.00 Durbes estrādē Līgo nakts zaļumballe. Ieeja brīva, darbosies bufete.

Ventspilī

18. VI 10.00 – 12.00; 16.00 – 18.00 Ventspils Amatu mājā zāļu diena “Jāņu zāles – savvaļa aptieka”. Iepazīsim ārstniecības augus.

18. VI 14.00 Ventspils bērnu bibliotēkā radošā darbnīca “Vasaras saulgriežus gaidot”.

18. VI 16.00 H. Dorbes memoriālajā muzejā “Senču putekļi” pasākums “Ejam Jāņu zāles lūkot”.

18. VI 19.00 Ventspils Pārventas bibliotēkā Jāņu ielīgošana kopā ar folkloras kopu “Pūnika”.

19. VI 10.00 – 12.00; 16.00 – 18.00 Ventspils Amatu mājā Zāļu diena: iepazīsim, kādi ir uguns rituāli. Kas ir pūdele, ugunsrats, rituālais ugunskurs.

20. VI 10.00 – 12.00; 16.00 – 18.00 Ventspils Amatu mājā zāļu diena: saulgriežu tradīcijas – kā pušķot māju un sakopt sētu pirms svētkiem.

21. VI 12.00 un 15.00 Ventspils Bērnu pilsētiņā pasākums “Ielīgosim saulgriežus Čučumuižā!”. Pasākumu vadīs Čučumižas rūķi – mākslinieki Kristīne Bitēna-Sirmā, Dace Skadiņa un Atvars Sirmais. Bezmaksas pasākums.

23. VI 20.00 Ventspils Reņķa dārzā Jūrmalas teātra Līgo vakara uzvedums – R. Blaumanis, “Paradīzē”; 22.00 Jāņu nakts zaļumballe. Spēlē Ģirts Alsters ar grupu “Jūras vilki”, DJ Anss. Ieeja bez maksas.


LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.