Foto: Shutterstock

Maijā cenu līmenis – nemainīgs 2

2017. gada maijā, salīdzinot ar 2017. gada aprīli, vidējais patēriņa cenu līmenis saglabājās nemainīgs. Precēm cenas samazinājās par 0,1 %, bet pakalpojumiem palielinājās par 0,4 %.

Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā!
“Es pat nespēju iedomāties, ka pieaugušai sievietei var kaut ko tādu teikt” – sieviete vilcienā piedzīvojusi nepatīkamu izturēšanos no diviem pusaudžiem
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 20
Lasīt citas ziņas

Lielākā ietekme uz cenu pārmaiņām maijā bija cenu kāpumam pārtikai un bezalkoholiskajiem dzērieniem, veselības aprūpei, kā arī cenu kritumam apģērbam un apaviem, alkoholiskajiem dzērieniem un tabakas izstrādājumiem.

Mēneša laikā pārtikas un bezalkoholisko dzērienu cenas palielinājās par 0,5 %. Lielākā ietekme uz cenu kāpumu pārtikas grupā bija svaigiem augļiem, kafijai, konditorejas izstrādājumiem, žāvētai, sālītai vai kūpinātai gaļai un kartupeļiem. Savukārt cenu samazinājums bija svaigiem dārzeņiem, mājputnu gaļai, šokolādei un cukuram.

CITI ŠOBRĪD LASA

Alkoholisko dzērienu un tabakas izstrādājumu grupā vidējais cenu līmenis samazinājās par 0,3 %. Akciju ietekmē cenas samazinājās stiprajiem alkoholiskajiem dzērieniem, vīnam un alum. Savukārt tabakas izstrādājumiem vidējais cenu līmenis palielinājās par 0,1 %.

Sākoties akciju piedāvājumiem apaviem cenas samazinājās par 6,2 %, apģērbiem – par 0,1 %.

Veselības aprūpei vidējais cenu līmenis palielinājās par 0,6 %, ko galvenokārt ietekmēja cenu kāpums farmaceitiskiem produktiem.

Pārējās patēriņa grupās nozīmīgākais cenu kāpums bija autotransportlīdzekļu apdrošināšanai, personisko transportlīdzekļu apkopei un remontam. Savukārt cenas samazinājās personīgās higiēnas precēm un skaistumkopšanas līdzekļiem, degvielai.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.