Moldovas galvaspilsētas Kišiņevas ielās izgāja desmitiem tūkstoši demonstrantu, pieprasot sodīt banku izzagšanā vainīgos.
Moldovas galvaspilsētas Kišiņevas ielās izgāja desmitiem tūkstoši demonstrantu, pieprasot sodīt banku izzagšanā vainīgos.
Foto – AFP/LETA

Miljardus apsaimnieko lietuvieši 3


Mēģinot sadzīt pēdas pazudušajam miljardam, atklāts, ka tie caur kādā Skotijas dzīvoklī reģistrētu firmu nonākuši ārzonu paradīzes salās Indijas okeānā. “Fortuna United” tiek pieminēta Ņujorkas detektīv­aģentūras “Kroll” ziņojumā kā firma, kas no šīs afēras gūtu vislielāko labumu. Firma reģistrēta necilā trīs­istabu dzīvoklī vienā no Edinburgas nabadzīgākajiem rajoniem – Piltonā. Kopumā šajā dzīvoklī reģistrētas 530 firmas. “Fortuna United” un citus uzņēmumus šajā adresē reģistrējusi firma “Royston Business Consultancy”, ko vada 36 gadus veca lietuviete Viktorija Zirnelīte. Viņai pieder dzīvoklis, kurā firmas reģistrētas. BBC atzīmē, ka lietuviete uz Britāniju pārcēlusies 2004. gadā un vairākkārt mainījusi nodarbošanos, līdz izveidojusi štancēšanas rūpnīcu. Ar biznesa partneri, arī lietuvieti, Remigjus Mikalausku viņi ir ārzonu firmu “Brixton Ventures Ltd” un “Trafford United Ltd” direktori, kas stāv aiz šīs firmas.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Onkologi nosauc pārtikas produktus, kurus būtu tūlīt jāpārtrauc lietot uzturā, ja grib izvairīties no vēža
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 71
Pirmās pazīmes jau ir: Bijušais NATO komandieris brīdina par Kremļa iespējamiem uzbrukuma plāniem saistībā ar NATO mācībām Baltijas jūrā 125
Lasīt citas ziņas

Zirnelīte intervijā BBC krievu redakcijai atklājusi, ka zina, kas patiesībā kontrolē “Fortuna United”, taču viņai neesot tiesības atklāt šo personu. Vienlaikus viņa atzina, ka firmas reģistrēšanu organizējuši starpnieki no Austrumeiropas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.