Praktiski
Receptes

Gaileņu un dzelteno tomātu zupa ar kraukšķīgu baraviku cepurīti0

Foto – Ilze Pētersone

Sastāvdaļas
Gailenes, baravikas, dzeltenie tomāti, baltvīns, sojas mērce, saldais krējums, sviests, Šalotes sīpoli, ķiploki, svaigs timiāns un mazlapu baziliks, melnie un saldie pipari, koriandra sēklas, muskatrieksts, kadiķogas, sāls.

Gatavošana
Notīra sēnes. Uz ļoti karstas pannas apcep, lai iztvaiko mitrums. Pievieno sviestu, smalki sagrieztus sīpolus, ķiplokus un apcep. Liek klāt palielos gabalos sagrieztus tomātus, melnos un saldos piparus, koriandra sēklas, nedaudz muskatriekstu, kadiķogas. Pēc brīža pievieno timiānu un baziliku. Pasautē un pielej baltvīnu, nedaudz – soju. Pielej saldo krējumu. Sautējumu sablenderē.
Gaļas un zivju cienītāji zupai var pievienot apceptas asinsdesas ripiņas vai kūpināta laša gabaliņus.

Uz sausas, karstas pannas apcep gabaliņos sagrieztas baravikas ar plāniem sīpolu gredzentiņiem, pieliek piciņu sviesta un turpina cept, lai karamelizējas.
Gaileņu zupu rotā ar apceptajām baravikām, kadiķogām un brūklenēm.

LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.

Lasītākie

IK
Ilze Kuzmina
Latvijā
Skolotāju trūkums – aizvien lielāks. Slēgt skolas, celt prestižu vai palielināt algas?
6 minūtes
LA
LA.LV
Latvijā
Tiek pārskatīts pensiju apmērs. Vai šoruden indeksācijas rezultātā palielināsies visas pensijas?
7 stundas
LL
LETA, LA.lv
Latvijā
“Esam vīlušies, mums nav ko slēpt, NEPLP lēmumu publicēsim un pārsūdzēsim!” “RīgaTV 24” par piemēroto sodu 4
3 stundas
AG
Andris Grīnbergs
Laukos
Aptauja: Vai pamanīji, ka samazinātās PVN likmes dēļ augļiem, ogām un dārzeņiem bijušas zemākas cenas? 4
2 stundas
LE
LETA
Latvijā
Rīgai pievienojas vēl viena Covid-19 līderpilsēta, saslimuši divi sociālie darbinieki
3 stundas