Foto: Zanda Birze

Gaļas durstītājs – un kaimiņi nedzirdēs, ka jūs gatavojat karbonādi 7

Katrai saimniecei ir savs gaļas āmuriņš, jo karbonāde ir tradicionāls svētku ēdiens. Ar āmuriņu gaļa tiek padarīta mīkstāka, šķēles – plānākas. Zinātāji iesaka pirms marinēšanas gaļas gabalus mazliet izklapēt, jo tad marināde iedarbosies intensīvāk. Gaļas āmuru dizains ir ļoti dažāds – sākot no dizainiskiem instrumentiem koka kātā, smagu galvu, kas apdarināta ar metālu, līdz vienkāršiem, parastam āmuram līdzīgiem.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Izvēlies ātri! Ko neapzināti švīkājumi atklāj par tavu iekšējo pasauli?
“Tu padarīji mana desmitgadīgā dēla dienu neaizmirstamu!” Ādažos kāds svešinieks no sirds iepriecinājis zēnu, kurš nupat nopircis makšķeri 27
13 noslēpumi, kas franču sievietēm ikdienā ļauj izskatīties tik satriecoši 11
Lasīt citas ziņas

Klapēšanas vietā gaļu pirms cepšanas vai marinēšanas var arī sadurstīt. Turklāt to izdarīt klusām, lai kaimiņi pat nenojauš, ka jums pusdienās būs karbonāde. Modernā virtuvē piestāvēs gaļas apstrādes rīks, kas ir ļoti kompakts, toties jaudīgs – 24 nerūsējošā tērauda tapiņas gaļu sadurstīs pamatīgi, jo tās ir asas un spēj apstrādāt 3 cm biezu gaļas šķēli.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.