Foto – Timurs Subhankulovs

– Tas, ka jūs neredzat, vēl nenozīmē, ka tādu variantu nav citiem. Ir taču versijas par valdību bez NA, ja tā pārāk uzstās uz savu viedokli. 11


– Man tomēr šķiet, ka “Vienotība” labāk pacietīs mūs nekā paļausies uz to, ka svarīgu balsojumu izšķir, piemēram, Artusa Kaimiņa balss. Bet iet kopā ar “Saskaņu” diez vai kāda partija šobrīd uzdrošinātos.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai
Peru valdība oficiāli klasificējusi transpersonas un nebinārās personas kā “garīgi slimas”
Kokteilis
FOTO. Ledus ir sakustējies! 5 iekārojamākie Latvijas hokejisti mākslīgā intelekta skatījumā
Lasīt citas ziņas

– Nav jau jāiet kopā, ja var vienoties slepeni, kā tas acīmredzot notika Valsts prezidenta vēlēšanās.

– Tā var darīt atsevišķos jautājumos, un tas ir noteikts rādītājs attiecībām koalīcijā. Taču diez vai uz šī pamata var izveidot darbaspējīgu valdību.

CITI ŠOBRĪD LASA

– Pēdējā laikā gan pārmetumus par sadarbošanos ar “Saskaņu” saņēmusi arī Nacionālā apvienība. Runa ir par tā sauktajiem “tikumības” grozījumiem Izglītības likumā. Skandalozākais bija ārlietu ministra Edgara Rinkēviča “Twitter” ieraksts, ka NA kopā ar “Saskaņu” grib nodot Latviju Krievijai, par ko viņš, starp citu, vēlāk neatvainojās. Taču ir arī citi, kas to pašu saka nedaudz maigākā formā.

– Tas ir stratēģisks paņēmiens, kā nomelnot politisko pretinieku. Jautājums ir – vai vienošanās notiek par bāzes vērtībām vai par kādiem otršķirīgiem jautājumiem. NA nav noraidījusi kādu ideju tikai tāpēc, ka tā nāk no opozīcijas. Varbūt ar to atšķiras mūsu izpratne par politisko kultūru – mums svarīgāks ir saturs, nevis politiskie darījumi. Nevienam jau nav monopoltiesības uz tikumību – ne Putinam, ne “Saskaņai”, ne mums. Patiesībā pārsteidzoši, ka par to ir tik skaļas diskusijas.

– Viena no versijām ir, ka patiesībā jau politiķus tikumība tik ļoti neuztrauc, tā tikai tiek izmantota pretrietumnieciska noskaņojuma radīšanai, kā to jau Krievijā veiksmīgi dara Putins un Kremļa propaganda.

– Tāpēc nevajag Putinam dot šo ieroci. Ja nav neviena cita, kas runā par tikumību, tad cilvēki sāk klausīties Putinu, lai gan nekāda tikumīgā mūsdienu Krievija nav. Varam paskatīties, kādas tur ir problēmas, piemēram, ar alkoholismu un korupciju… Manuprāt, tie, kas cenšas tikumību pasniegt kā putinisma paveidu, paši visvairāk kalpo Krievijas propagandas interesēm. Ja ir kāda robežšķirtne – tad tā ir starp Latvijas patriotiem, arī liberāli noskaņotiem, lojāliem mazākumtautību pārstāvjiem vienā pusē un Kremļa atbalstītājiem otrā pusē. Nevis starp putinistiem un t. s. sorosītiem.


LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.