Foto: Fotolia

Garšo karameļu popkorns kinoteātrī? Pagatavo tādu pats! 0

Visi, kas bijuši kinoteātrī, ļoti labi zina, cik tur kārdinoši smaržo karameļu popkorns. Salds, kraukšķīgs – nav iespējams pretoties kārdinājumam. Bet tieši tādu var pagatavot arī mājās.

“Nespēju izskaidrot, cik pazemota jūtos…” Stradiņa slimnīcas paciente milzīgo maksu par autostāvvietu uzskata par necilvēcīgu 116
Kokteilis
TESTS. Decembra laimes cepumiņi: izvēlies vienu un saņem mazu pareģojumu pirmajam ziemas mēnesim
Kokteilis
Šos ēdienus ir aizliegts likt uz galda Vecgada vakarā: Uguns zirgs būs dusmīgs!
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
1/4 glāzes popkorna kukurūzas graudu
3 ēdk. augu eļļas (rafinētās)
1 glāze pūdercukura
2 ēdk. ūdens
daži pilieni citrona sulas
1 ēdk. sviesta
1/2 tējk. sodas

Pagatavošana.
Pannu uzkarsē ar eļļu, ieber kukurūzas popkorna graudus, ieslēdz vidēju liesmu un apsedz ar pietiekami smagu vāku. Kamēr graudi sprāgst, vairākas reizes panna ir jāsakrata. Kad sprāgstošu graudu skaņa nav dzirdama 20 sekunžu laikā, popkornu noņem no uguns.

CITI ŠOBRĪD LASA

Katliņā samaisa cukuru, ūdeni, citrona sulu un liel uz nelielas uguns. Kad cukurs sāk kust un paliek tumšāks, uzmanīgi piešķiebj katliņu, lai izkusušais cukurs vienmērīgi samaisītos ar vēl neizkusušo. Ja nepieciešams, uzmanīgi palīdz ar karoti. Kad masa kļuvusi caurspīdīga ar izteikti karamelīgu smaržu, pievieno sviestu.

Ātri noņem karameli no uguns, pievieno sodu – masa saputosies un ļoti pieaugs apjomā. Ielej to popkornā un kārtīgi samaisa.

Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru, uz tā vienmērīgi izklāj popkornu un ļauj karamelei atdzist. Pēc 5–7 minūtēm karameļu popkorns ir gatavs.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.