Foto – Timurs Subhankulovs

Kāpēc atkal jāsadarbojas? 0

Jautāts, kurš tieši, viņaprāt, no IZM puses izgāza “Skolas.lv”, A. Ķikāns gan tiešu atbildi nesniedz: “Es negribētu būt par soģi. Noteikti nav tā, ka vainīgs bijis tikai viens konkrēts cilvēks.”

Reklāma
Reklāma
Veselam
Jūs nekad vairs neēdīsit šos ēdienus, kad uzzināsit to sastāvu
14 iecienīti produkti, kuru sastāvā ir vielas, kas var veicināt vēža veidošanos 14
Mākslīgais intelekts nosauc 6 vārdu īpašniekus, kuriem Līgo svētki būs īpaši izdevušies
Lasīt citas ziņas

Bet, ja jau IZM bijusi tik slikts sadarbības partneris, tad kāpēc uzņēmums atkal pieteicies IZM izsludinātā iepirkumu konkursā? “Komunikācija ar IZM ir uzlabojusies, kopš to vada Mārīte Seile,” tā A. Ķikāns. Jāsaka gan, ka ne visi “Skolas.lv” epopejā iesaistītie ir prom no IZM.

Dalībai jaunajā iepirkumā “Datorzinību centrs” pieteicās vēl pērnajā oktobrī, tātad laikā, kad skandāls par izgāzto projektu “Skolas.lv” vēl nebija īsti iededzies, IZM it kā grasījās projektu turpināt un “Datorzinību centrs” vēl netika saukts par galveno neveiksmē vainojamo.

CITI ŠOBRĪD LASA

A. Ķikāns uzskata, ka jaunais projekts varētu izdoties veiksmīgāks. “Izstrādājot zinātnisko institūciju sistēmu, būtu mazāks darba apjoms, turklāt puse no iepirkumā vajadzīgā jau ir gatava. Proti, viena no iepirkuma sastāvdaļām ir zinātnisko publikāciju meklēšanas sistēma. Mūsu sadarbības partneris ir uzņēmums, kas šādas sistēmas ražo, tātad tās nebūtu jāizstrādā no jauna,” skaidro A. Ķikāns.

Ironiski gan, ka arī jaunajā projektā viņš jau saskata riskus. Proti, kaut arī “Datorzinību centrs” ir atzīts par konkursa uzvarētāju, līgums ar uzņēmumu vēl nav noslēgts. Bija paredzēts, ka sistēma jāizveido līdz 31. jūlijam. A. Kiķāns rēķina: šo darbu var paveikt septiņos mēnešos. Jau tagad redzams – termiņu nāksies pārbīdīt. Jāpiebilst, ka “Datorzinību centram” ir arī tiesības atteikties no līguma slēgšanas, jo piedāvājumam, ko uzņēmums izteica IZM iepirkumu konkursa laikā, jau ir beidzies termiņš. Patlaban arī IZM sākusi vērtēt, vai nevajadzētu atteikties no līguma slēgšanas ar “Datorzinību centru”, lai gan ne jau iepriekšējās nelāgās pieredzes dēļ, bet tāpēc, ka apzinās – noliktajā termiņā iecerēto sistēmu vairs nevar pagūt izveidot.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.