Foto – Timurs Subhankulovs

Kurš maksās 3,5 miljonus? 0

Kaut arī kopumā “Skolas.lv” IZM tika īstenots vai, precīzāk, neīstenots laikā no 2009. līdz pat šā gada sākumam, kad IZM plānoja neveiksmīgajā projektā iegrūst vēl simtus tūkstošus eiro, “Datorzinību centra” iesaiste šajā projektā saskaņā ar līgumu ilga vien 18 mēnešus. “Tik īsā laikā izveidot tik sarežģītu sistēmu nebija viegli. Turklāt tas, ka ilgāku laiku IZM vispār nebija nevienas amatpersonas, kas būtu atbildīga par projekta virzību, visu vēl vairāk apgrūtināja,” tā A. Ķikāns. Saskaņā ar IZM dienesta ziņojumu par projektu atbildīgas amatpersonas ministrijā nebija no 2011. gada 15. jūnija līdz pat 2012. gada 17. decembrim. Praktiski nekas no IZM puses netika izdarīts laikā. Ja projekta gaitā vajadzējis saskaņot, piemēram, kādu dokumentu, nācies ļoti ilgi gaidīt, kamēr IZM atrod kādu, kas to dara. Arī “Datorzinību centra” veiktie darbi tikuši pieņemti ar nokavēšanos. IZM laikus neiegādājās serverus, uz kuriem testēt portālu un, kaut arī līgums to neparedzēja, “Datorzinību centrs” aizdevis savas iekārtas. Par problēmām, kas saistītas ar projekta īstenošanu, “Datorzinību centrs” regulāri ziņoja IZM. “Katru mēnesi iesniedzām progresa ziņojumus gan par to, kas ir noticis, gan arī par riskiem. “”Skolas.lv” bija šausmīgi smags projekts,” nopūšas A. Ķikāns. Uzņēmuma paustās raizes pieminētas arī IZM dienesta ziņojumā.

Reklāma
Reklāma
10 produkti, kas “svilina taukus” un paātrina vielmaiņu
Krimināls
“Viens no bērniem pēkšņi kļuva apātisks, neierasti neaktīvs…” Mārupes pamatskolā 1. klases skolnieks saindējies ar morfija/opiātu grupas medikamentiem
Kokteilis
7 datumi, kuros dzimuši izredzētie: visticamāk, viņi nenojauš par kādu apslēptu talantu 7
Lasīt citas ziņas

Jāpiebilst, ka projektu “Skolas.lv” bija iecerēts īstenot par Eiropas struktūrfondu līdzekļiem. Tā kā šis portāls nav sācis pilnvērtīgi strādāt, nu 3,5 miljoni eiro jāmaksā IZM. Vēl nav zināms, kur IZM ņems līdzekļus iztrūkuma aizlāpīšanai. Ministrijā tagad tiekot apsvērta iespēja vērsties tiesā, lai civiltiesiskā ceļā piedzītu zaudējumus no “Datorzinību centra”. Dokumenti, kas saistīti ar “Skolas.lv” īstenošanu, nodoti arī Ģenerālprokuratūrā. “Esam strādājuši atbilstoši līgumam, taču par to, ka šī lieta nodota Ģenerālprokuratūrai, nevaru nedomāt,” saka A. Ķikāns.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.