Foto – Valdis Semjonovs

Ja zvejas tiesības pieder valstij 5

Ja personai īpašumā ir ezers ar valsts zvejas tiesībām (Civillikuma II pielikums), jāievēro vispārējā zvejas un makšķerēšanas kārtība. Tas tāpēc, ka šādi ezeri valstij ir zivsaimnieciski nozīmīgi, valsts pārvalda zivju resursus un iedzīvotājiem nodrošina iespēju tos izmantot. Tāpat valsts un pašvaldības iestādēm ir paredzēta iespēja šādos ezeros kontrolēt zivju resursu ieguvi, nodrošināt vides aizsardzības pasākumus, plānot un īstenot valsts zivsaimniecības intereses, arī zivju un vēžu atražošanas pasākumus.

Reklāma
Reklāma
Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
VIEGLAIS TESTS. Ja nevari atbildēt 100% pareizi uz šiem jautājumiem, tad tu neesi pārāk gudrs
RAKSTA REDAKTORS
“Kad sāku rādīt slaidus par Ukrainu, redzēju, ka vairāki skolēni novērsa skatienu…” Pieredzes stāsts par krievvalodīgajiem jauniešiem 264
Lasīt citas ziņas

! Taču arī privātajā ezerā ar valsts zvejas tiesībām īpašnieks var veikt ar ezera resursiem saistītu saimniecisko darbību – organizēt licencēto makšķerēšanu, vēžošanu vai zemūdens medības, saņemt zvejas rīku limitu rūpnieciskajai zvejai, organizēt licencēto rūpniecisko zveju, būvēt laivu piestātnes, izīrēt laivas vai citus atpūtas līdzekļus, ierīkot laipas makšķerniekiem vai sniegt citus pakalpojumus tūristiem un atpūtniekiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.