Foto – Marta Purmale

Griķu medū karamelizēts bumbieris ar salātiem, mājas sieru un aveņu mērci 0

36,6 konsultante AIGA ZVEJNIECE, Fabrikas restorāna šefpavāre

Reklāma
Reklāma

4 porcijas

PAGATAVOŠANA

WSJ: Izraēla Irānā divu dienu laikā panāca to, ko Krievija 3 gados nespēja sasniegt Ukrainā 134
Kokteilis
Lauvas ir lepni, Dvīņi – aizmāršīgi: kā kura zodiaka zīme audzina savus bērnus
Brīdina par iespējamu katastrofu: Eiropu klusi iekaro “supermonstru” armija, kas posta ceļus un elektroapgādi
Lasīt citas ziņas

Avenes sablendē, pievieno cukuru un balzamiko etiķi – mērce gatava.

Bumbieri nomizo, sagriež ne pārāk biezās šķēlēs. Katliņā lej cukura sīrupu, pievieno medu un uz mazas uguns vāra kādu brīdi, kamēr šķēles kļūst mīkstākas, tomēr nesāk šķīst.Tomātus un gurķus sagriež glītās šķēlēs, ķirštomātiņus pārgriež uz pusēm.

CITI ŠOBRĪD LASA

Uz šķīvja kārto salātlapas, dārzeņus un karamelizētās bumbiera šķēles. Uzlej aveņu mērci, virsū liek mājas sieru.

Pavāres piebilde

Salātos var iebārstīt jebkuras svaigas ogas – avenes, zemenes, kazenes, tas piešķirs cienastam vasarīgu svaigumu. Bumbiera vietā tikpat labi garšos karamelizēts ābols.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.