Foto: Matīss Markovskis

Grilēti dārzeņi un vistas šķiņķīši ar barbekjū mērci 4

Autors: Gunta Lūse, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Veselam
Atklāts, kas notiek ar cilvēku nedēļu pirms nāves 64
Veselam
Jā, viņi to redz! 8 lietas, par kurām tavs zobārsts zina, ka tu melo 6
Kokteilis
FOTO. 5 latviešu sievietes, kas varētu kļūt par pasaules skaistumkaralienēm 55
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• kolrābis
• fenhelis
• paprika
• prāvs ķiploks
• 2–4 vistas šķiņķīši bez kaula

Mērcei
• sauja žāvētu aprikožu
• ingvera gabaliņš (ap 1 cm)
• timiāns
• ēdamkarote tomātu pastas
• 50 ml sojas mērces
• ēdamkarote brūnā cukura
• 3 ķiploka daiviņas

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavošana.
Lai pagatavotu barbekjū mērci, blendera traukā liek aprikozes, ingvera gabaliņu un ķiplokus, pievieno tomātu pastu, sojas mērci, pieber cukuru un blendē. Aprikozes arī var saspiest piestā, bet ingveru un ķiploku smalki sakapāt un tad sajaukt ar pārējām sastāvdaļām.

Dārzeņus sagriež daivās, apsmērē ar barbekjū mērci. Ja vēlas, papriku var atstāt veselu. Arī vistas gaļu pārziež ar mērci. Ja grils neliels un uz tā nav vietas gan dārzeņiem, gan gaļai, vispirms gatavo dārzeņus. Gatavus pārliek traukā ar vāku, lai neatdziest. Tad grilē vistas šķiņķīšus. Ēdienu pasniedz uzreiz, jo gaļa ir vissulīgākā pāris minūšu pēc grilēšanas.

Piebilde. Cepoties uz grila, mērce, kam pievienots cukurs, dārzeņiem un gaļai izveido patīkamu brūnu garoziņu. Dārzeņus grilēšanai var izvēlēties pēc sirds patikas. Labi garšo selerijas kāti un sēnes, arī cukīni.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.