Foto – Fotolia

Šašliks lietuviešu gaumē. Izrādās, ir arī tāda recepte! 0

Sastāvdaļas
720 g teļa gaļas
200 g speķa
Citrons
4 daiviņas ķiploka
Sāls un pipari pēc garšas

Reklāma
Reklāma
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 499
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas? 32
Kokteilis
VIDEO. “Tā ir Rita? Ko tu stāsti!” Lauris Reiniks nosauc attiecību eksperti Ritu Lasmani par bezpajumtnieci
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Teļa gaļu sagriež gabaliņos (biezums 0,5 cm, platums 6-8 cm, garums – 10-12 cm).

Viegli izdauza, apsāla, apkaisa ar pipariem un ierīvē ar saspiestiem ķiplokiem.

CITI ŠOBRĪD LASA

Apslaka ar ķiploka sulu un atstāj emaljētā bļodā aukstā vietā uz 5 stundām.
Pēc tam uz gaļas gabaliņiem saliek mazos gabaliņos sagrieztu speķi, gaļu satin ruletītēs un nostiprina ar koka iesmiņiem.

Dur uz iesmiem un cep virs karstām oglēm līdz gatavībai, pastāvīgi grozot un apslakot ar citronūdeni.

Tādas ruletītes var cept arī uz restēm.

Pasniedz karstu ar svaigiem dārzeņiem un zaļumiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.