Foto-Anda Krauze

Grilēts Skamorzas siers ar burkānu-smiltsērkšķu marmelādi 0

Sastāvdaļas: Burkānu – smiltsērkšķu marmelādei: 200 g burkānu, 200 ml smiltsērkšķu sulas, 150 g pūdercukura, 1/2 citrona sulas. Viršu ziedu medus želejai: 250 g viršu ziedu medus, 100 ml dzeramā ūdens, 10 g želatīna. Sāļiem auzu pārslu cepumiem: 200 g ātri vārāmās auzu pārslas, 1 ola, 100 g kviešu miltu, 150 g sviesta, 80 g brūklenes, jūras sāls, cukurs. 250 g Skamorzas siera (var izmantot arī citu viegli kūpinātu sieru).

Reklāma
Reklāma

 

Kā gatavot?

“Kā krāpnieks zināja, ka neesmu izņēmusi paciņu?” Lasītāja atmasko neīsto “Latvijas Pastu” 1
Kokteilis
Personības tests: jūsu dzimšanas mēneša zieds atklāj par jums vairāk, nekā spējat iedomāties 17
Krievija identificē divas “smirdīgas” valstis, kas būtu tās nākamais mērķis
Lasīt citas ziņas

Burkānu – smiltsērkšķu marmelāde: katliņā lej smiltsērkšķu sulu. Smalki sarīvē burkānus un pievieno sulai. Pieber pūdercukuru un samaisa. Vāra uz lēnas uguns apmēram 30 min, atdzesē. Viršu ziedu medus želeja: želatīnu aplej ar aukstu ūdeni un atstāj uzbriest 10 min. Katliņā lej viršu medu kopā ar ūdeni un karsē, bet nevāra. Kad želatīns ir uzbriedis, to pievieno medum. Masu kārtīgi izmaisa un lej formā. Liek ledusskapī, līdz tā sastingst. Sāļie auzu pārslu cepumi: uz karstas pannas sviestā apbrūnina auzu pārslas, tad pārliek bļodā. Pievieno olu, kviešu miltus, jūras sāli, cukuru un brūklenes. Visu sajauc līdz viendabīgai masai un liek ledusskapī uz 15 min. Cepumus cep 170 oC 15 – 20 min, līdz tie kļūst zeltaini. Atdzesē. Skamorzas siers: Skamorzas sieru sagriež gabaliņos. Uz sakarsētas grilpannas liek cepampapīru, tam virsū sieru. Grilē no abām pusēm. Tad visu kārto uz šķīvja.

 

Gatavoja restorāna “Benjamiņš” šefpavāre Valda Medne

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.