Gruboto ar bietēm un kazas sieru 0

Sastāvdaļas
500 g nomizotu, svaigu biešu
750 ml gaļas vai dārzeņu buljona
250 g grūbu
150 ml mīļākā baltvīna
30 g sviesta
2 sīpoli
3 ķiploka daiviņas
50 g rīvēta parmezāna siera
sāls pēc garšas
+ 100 g kazas siera un biešu dīgsti pasniegšanai

Reklāma
Reklāma
Mēs tāpat vien nepadosimies! Ukraina sāk gatavoties sliktākajam scenārijam
Trampam atliek bezspēcībā vien noplātīt rokas: Putins atdzīvina 3 klasiskās Kremļa taktikas
FOTO. VIDEO. “Tur ir ļoti daudz VUGD automašīnu, glābēji kaut kur skrien!” Aculiecinieks ziņo par biedējošu skatu galvaspilsētas centrā 16
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
1) Grūbas aplej ar ūdeni un atstāj mērcēties 2 stundas, pēc tam tās noskalo tekošā ūdenī.
2) Bietes nomizo, sagriež apm. 2 cm biezās šķēlēs, izkārto uz cepamās plātnes, liek 180 °C sakarsētā cepeškrāsnī un gatavo apmēram stundu, līdz tās kļuvušas pavisam mīkstas.
3) Uz pannas sviestā apcep gabaliņos sagrieztus sīpolus un sasmalcinātas ķiploka daiviņas, tad pievieno nosusinātas grūbas, tās nedaudz apcep. Pēc tam pannas saturu aplej ar baltvīnu un visu turpina karsēt uz vidēji nelielas uguns. Kad baltvīns gandrīz iztvaikojis, pielej apmēram 1/5 daļu buljona un turpina karsēt, līdz buljons daļēji iztvaikojis un iesūcies grūbās, tad pievieno vēl vienu 1/5 daļu buljona un turpina karsēt. Tā grūbas gatavo, ik pa brīdim papildinot ar buljonu, apm. 40 min.
4) Kad grūbas ir gatavas, tām pievieno ar dakšiņu saspaidītas bietes, parmezāna sieru un sāli pēc garšas.
5) Gruboto pasniedz pārkaisītu ar gabaliņos sadrupinātu kazas sieru un biešu dīgstiem.

Recepti piedāvā “Dobeles dzirnavnieks” un blogs Našķoties

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.