Amandai ceļš līdz skolai ir 25 kilometrus tāls (līdz pieturai, kur apstājas šis autobuss, mērojams 11 kilometru ceļš), bet vēl garāks ir birokrātiskais ceļš, lai viņa bez grūtībām nokļūtu mācību iestādē.
Amandai ceļš līdz skolai ir 25 kilometrus tāls (līdz pieturai, kur apstājas šis autobuss, mērojams 11 kilometru ceļš), bet vēl garāks ir birokrātiskais ceļš, lai viņa bez grūtībām nokļūtu mācību iestādē.
Foto – Artis Drēziņš

Izmaksas – 800 eiro mēnesī 57


“Pašvaldībā sāku strādāt 23. septembrī. Bija daudz ielaistu lietu, un Amandas gadījums man nebija prioritāte, godīgu atzīstu. Tā bija mana kļūda. Kad jautājumā iedziļinājos, sapratu, ka laiks, kad abas puses varēja vienoties, palaists vējā. Vispirms pozā bija iestājušies pašvaldības deputāti, bet pēc tam, kad viņi pēc mana lūguma nāca Sandim pretī, grozot noteikumus, pozā jau bija iestājies Sandis, un izskatās, ka no tās neizies, jo pārliecinājies, ka likums ir viņa pusē. Likumā teikts, ka pašvaldībai jānodrošina transports. Viss! Kaut vai pa gaisu vai ūdeni! Ja būtu Roņu sala novadā, tad pašvaldībai vajadzētu kuģi… Arī par nekādiem 3 vai citiem kilometriem, kas jānodrošina vecākiem, likumā nav ne vārda,” skaidro V. Radelis. Pasažieru pārvadājumu konkursā novadā uzvarējis AS “Talsu autotransports”, kas nolīdzis apakšuzņēmēju, vietējo komersantu dundadznieku Iva­ru Petrovicu. Maršruti saplānoti un apstiprināti Autotransporta direkcijā, pārplānot tos tagad vairs nevarot. Tie tiek veikti par pašvaldības un valsts dotācijām. Tikai Amandas dēļ (neviena cita bērna ceļa posmā starp “Rūķīšiem” un Vīdali neesot) autobusam vajadzētu ik dienas papildus veikt 44 kilometrus. Tas stipri sadārdzinātu un paildzinātu maršrutu.

Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 42
TV24
Banka darba samaksu pārskaita tiesu izpildītājam, neskatoties, ka parādnieka apgādībā ir trīs nepilngadīgi bērni. Advokāts skaidro, vai tā var
TESTS: atbildi uz 10 vienkāršiem jautājumiem un mēs pateiksim, cik izglītots tu esi!
Lasīt citas ziņas

“Kā Talsu mērs esmu no daudzām sarežģītām situācijām savulaik izgājis un pagaidām, ja vecāki atsakās sadarboties, kā likumīgu redzu vienu variantu: Amandai jābrauc pakaļ un jāved mājās speciāli. To var darīt tikai licencēts pasažieru pārvadātājs. Tuvākais tāds dzīvo Dundagā. Ceļš vienā virzienā ir 25 kilometri, dienā sanāk 100. Palūdzu aprēķinus: 44,34 eiro dienā. Nedēļā tas sanāk vairāk nekā 200 eiro, mēnesī – vairāk nekā 800 eiro! Neviens cits, kas nav licencēts, ja gribētu, piemēram, pa ceļam uz darbu Amandu vadāt vai vienkārši pa mazāku cenu, likumīgi to darīt nevar, jo, pirmkārt, pašvaldība nevar par to likumīgi maksāt – par to Valsts kontrole pie staba mūs piekārs, otrkārt, ja ar bērnu kas slikts atgadītos, tā vairs nebūs administratīva, bet kriminālatbildība,” situāciju izpētījis V. Radelis. Viņš arī pukojas, ka valsts iestādes veikli “nolēkušas” no problēmas, bet pašvaldība nekur nolēkt nevar.

Pašvaldības vadītājs G. Laicāns ir atvaļinājumā ārzemēs, tāpēc man ar viņu neizdodas sazināties. Dundagas vidusskolas direktore Aiga Štrausa ir apmulsusi: “Kad paklausās vienu juristu, tad liekas, ka vecākiem arī ir atbildība, kad citu – tad tikai pašvaldības atbildība. Es nevaru neko citu kā aicināt pašvaldību šo jautājumu atrisināt, jo skaidrs ir viens: bērnam skolā jābūt. Manā 25 gadu direktores praksē šāda gadījuma nav bijis.”
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.