Foto – Dainis Bušmanis

– Pērn “Lattelecom” konference bija par inovācijām un arī šogad par tām. Vai gribat redzēt kopainu vai jau konkrētas idejas? 5


– Mēs mēģinām uzaicināt runātājus ar dažādu pieredzi: gan akadēmisko, gan no praktiskā biznesa.

Reklāma
Reklāma
VIDEO. Ovācijas un neviltota sajūsma! Dons iekļūst Eirovīzijas finālā 7
Krievijas drošības iestādēm “mati stāvus”. No kara atgriežas atbrīvotie cietumnieki – tos nevar savaldīt
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 68
Lasīt citas ziņas

Piemēram, pagājušajā gadā bija Globālā inovācijas indeksa veidotājs Bruno Lenvins, kam ir akadēmiska pieeja, bet ar plašu pasaules skatījumu. Viņš runāja par vispārējām lietām, bet tas ļauj salīdzināt, kā mums trūkst. Viņš norādīja, ka Latvijas inovācijas sniegumu iespējams uzlabot, ja to izvirza par nacionālu prioritāti. Un sasniegumus inovāciju jomā varam gaidīt, ja tā būs valsts prioritāte, ar mērķtiecīgi virzītu atbalsta politiku.

Diemžēl sliktā ziņa ir tāda, ka Latvija ir nokritusi par vienu vietu šai Inovāciju topā. Vislielākais kritums ir tajā reitingu pozīcijā, kas parāda augstāko izglītību ieguvušo cilvēku skaitu inženierzinātnēs – no 73. uz 79. vietu.

CITI ŠOBRĪD LASA
Tas atspoguļo to jautājumu, par kuru visvairāk esmu pēdējā laikā iestājies, – kāpēc mums joprojām vidusskolās nav ieviests obligātais eksāmens ķīmijā un fizikā? To valdība apstiprināja, bet izglītības ministre Druviete “noairēja”, par ko vēlētāji atbilstoši novērtēja viņas kaitniecisko darbību un viņa nav tikusi Saeimā. Ceru, ka Mārīte Seile no “Iespējamās misijas” būs ar valstiskāku skatījumu, nevis šauru interešu grupu lobijs, kā tas bijis līdz šim.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.