Mārtiņš Egliens
Mārtiņš Egliens
Foto – Anda Krauze

Tavuprāt, vai latvieši prot pasmieties par sevi? 0


Jā, mums uz “Žurku” ir nākuši politiķi, skatījušies un smējušies par sevi, pēc tam vēl iesakot, kā to visu padarīt vēl smieklīgāku. Bet ir svarīgi, lai pasmiešanās būtu tāda labdabīga, nevis ciniska apņirgšana. Mēs te ķengājamies par Barona ielas remontu, bet labāk, lai nāk pats Barontēvs un saka: “Paldies, ka man ir tik forša iela!”

Reklāma
Reklāma
Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
RAKSTA REDAKTORS
“Kad sāku rādīt slaidus par Ukrainu, redzēju, ka vairāki skolēni novērsa skatienu…” Pieredzes stāsts par krievvalodīgajiem jauniešiem 7
“To bezjēdzīgo brīvdienu 1. maijā sen bija laiks izbeigt.” Sociālo tīklu lietotāju viedokļi par 1.maiju kā oficiālu brīvdienu 142
Lasīt citas ziņas

Jaunajā Rīgas teātrī ir tāda izrāde “Kārkli”, kurā izskan vēstījums, ka Latvija ir nonākusi teju bezdibeņa malā, riskē kļūt par “neizdevušos valsti”. Vai tu piekrīti šādam uzskatam?

Nē, es tā nedomāju. Latvijā ir gan korupcija, gan politiķu augstprātība, bet tā ir visā pasaulē. Nevajag iedomāties, ka mēs esam tik ļoti īpaši. Pasaulē ir daudz korumpētākas valstis par Latviju, ir arī mazāk korumpētas. Protams, savas problēmas mums sāp visvairāk.

CITI ŠOBRĪD LASA

Tavs bijušais kolēģis Artuss Kaimiņš tagad aktīvi darbojas politikas druvā. Ko tu domā par viņa darbību, un vai pašam nav bijusi doma: “Es arī tā varētu!”?

Nē, pats netaisos iet politikā. Godīgi sakot, Artusu es vairāk uztveru kā šovmeni, nevis politiķi. Viņš skaļi klaigā, bet reālu rezultātu viņa darbībām es neesmu redzējis. Man šķiet, ka politikā cilvēki tomēr samaitājas. Tas nav konkrēti par Artusu, bet vispār.

Vienā no “Žurkām” tu spēlēji Valdi Dombrovski. Vai nav grūti atveidot politiķi, kurš ir tāds ārēji neuzkrītošs, bez spilgtas harismas?

Var dažādi vērtēt Dombrovska lomu politikā, bet nevar noliegt, ka viņš ir ļoti gudrs cilvēks. Tāpēc arī cilvēki par viņu balsoja, un arī tagad Eiropas Komisija var izmantot viņa labākās īpašības. Tas apliecina, ka dažkārt var iztikt arī bez šova, pietiek ar zināšanām.

No aktieriem nereti dzirdēts, ka teātrī nav viegli nopelnīt iztikai nepieciešamo summu, tādēļ nākas piepelnīties dažādos veidos. Kā tu risini šo jautājumu?

Visi jau cenšas piepelnīties ārpus teātra: vieni vada pasākumus, citi ierunā reklāmas, daudzi iesaistīti multiplikācijas filmu ierunāšanā. Tas ir tāds kā ritenis, kurā mēs visi esam iekāpuši, bet bail izkāpt ārā, jo pēc tam ir grūti tikt atpakaļ.

Veselības problēmu dēļ tev kādu laiku nācās izkāpt no šā riteņa. Vai izmantoji iespēju atpūsties?

Jā, bet tagad, kad esmu atpakaļ apritē, tas ritenis sāk griezties ar divkāršu sparu. Cenšos mainīt savu attieksmi pret dzīvi: gan pret lietām, ko varu ietekmēt, gan tām, ko nevaru. Mēģinu uz visu skatīties daudz mierīgāk. Vismaz es cenšos tā darīt; neteikšu, ka vienmēr sanāk.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.