Foto – Timurs Subhankulovs

– Prezidentūras laikā būs arī 16. marta Leģionāru atceres diena un 9. maijs – Otrā pasaules kara beigu gadadiena, kuru plaši svin Latvijas krievvalodīgā kopiena un plaši svinēs Krievija. Kā jūsu ministrija atsauksies uz šiem datumiem? 24


– Šie nav Aizsardzības ministrijas, bet gan Iekšlietu ministrijas jautājumi. Drošības policija un Valsts policija atbild, lai pasākumi noritētu pēc likuma prasībām un, ja ir reakcionāri lozungi vai darbības, tās var izolēt šos cilvēkus no pasākumiem.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Katram cilvēkam ir sava piemērotākā un veiksmi nesošākā krāsa, ko var noteikt pēc dzimšanas datuma. Noskaidro savējo! 13
Kokteilis
Nosaukti 8 vārdu īpašnieki, kuriem gribot vai negribot sanāk iekulties nepatikšanās
TV24
“Situācija mainās pa stundām!” Saņemti divi pilnīgi pretēji ziņojumi no frontes. Kurš melo?
Lasīt citas ziņas

– Nākamgad būs 70 gadi kopš Otrā pasaules kara beigām – un tās ir vienādas gan 16. marta, gan 9. maija pasākumu dalībniekiem. Kā jūs politiski vērtējat šo gadadienu?

– Karš beidzās, bet mēs diemžēl palikām PSRS sastāvā un mums ar šo režīmu bija jāsadzīvo. Cilvēki karā piedalījās dažādās pusēs, tas bija nežēlīgs pret cilvēku likteņiem. Ne jau viņi vienmēr paši izvēlējās, kurā pusē nostāties. No aizsardzības ministra viedokļa skatoties, mēs godinām visus karavīrus, jo karavīrs ir karavīrs neatkarīgi no tā, kurā pusē karojis. Es lieku ziedus gan uz leģionāra, vācu karavīra, gan padomju karavīra kapa 16. martā un 8. maijā.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.