Ekrānuzņēmums no pasākuma mājaslapas eitfood.eu

Iespēja tikt pie 10 000 eiro. Pagarināta pieteikšanās uz Inovācijas balvu 0

Līdz 12. maijam pagarināta pieteikšanās uz Inovāciju balvu (“Innovation Prize”) – jauno ideju jeb jaunuzņēmēju konkursam.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
FOTO. Skolas direktors sašutis par Eirovīzijas “dibenu” vērtībām: “Ja Dons būtu skūpstījis kādu vai laizījis grīdu, tad noteikti ierakstītos standartā”
Kokteilis
Zviedrijas policija atklāj, par ko tiks izvirzītas apsūdzības no Eirovīzijas diskvalificētajam Nīderlandes māksliniekam 33
Kokteilis
“Bez dūres bērna virzienā nevarēja iztikt?” Nila Ušakova publiskotā Māmiņu dienas fotogrāfija radījusi apjukumu 92
Lasīt citas ziņas

Idejai jārada pievienotā vērtība pārtikas nozarei – sākot no ražošanas optimizācijas risinājumiem, jauniem iepakojumiem, pārtikas piedevām vai produktu līnijām, “LB” uzzināja Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU).

Visiem konkursa dalībniekiem būs iespēja piedalīties demo dienā Baltijā lielākajā pārtikas industrijas izstādē “Riga Food 2019”, prezentējot savu risinājumu plašai publikai.

CITI ŠOBRĪD LASA
Divi no dalībniekiem saņems grantu – pirmās vietas ieguvējam tie būs 10 tūkstoši eiro, bet otrās vietas ieguvējam – pieci tūkstoši eiro.

Pieteikties var šajā interneta vietnē.

Jāpiebilst, ka RTU, kļūstot par Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta (EIT) zināšanu un inovācijas kopienas “EIT Food” partneri un iegūstot tiesības veidot kontaktpunktu Latvijā jeb HUB, ar dažādiem atbalsta instrumentiem un aktivitātēm veicinās inovācijas pārtikas industrijā, sākot no lauksaimniecības un ražošanas līdz pat piegādei un klientu apkalpošanai.

RTU interese kļūt par “EIT Food” nacionālo partneri un kontaktpunktu Latvijā lielā mērā saistāma ar līdzšinējo pieredzi, īstenojot “Climate-KIC” programmas.

Proti, virkne no klimatam draudzīgām biznesa idejām, kas pieteiktas un attīstītas ar “Climate-KIC” programmu atbalstu, saistītas ar zaļo tehnoloģiju risinājumiem pārtikas jomā.

“Climate-KIC” un “EIT Food” atbalsta instrumentu sadarbība varētu nodrošināt papildu iespējas biznesa idejām un inovatīviem risinājumiem, kas saistīti ar uzturu, pārtikas pieejamību, resursu ziņā efektīvu pārtikas sistēmu.

“EIT Food” programmā RTU Dizaina fabrika plāno dažādas atbalsta aktivitātes sadarbībā ar vairākiem partneriem, piemēram, Rīgas Stradiņa universitāti (RSU), Latvijas Lauksaimniecības universitāti (LLU), Pārtikas un veterināro dienestu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.