Foto – Uldis Muzikants

Kompozīcija top loģiski 0

Jaunajā dārzā gar malām izvietoti lielākie augi, virzienā uz centru – mazākie, veidojot it kā noslēgtu telpu. Dārza vidū – soliņš un dīķītis, kā saliņa puķu skaistuma baudīšanai.

Reklāma
Reklāma
Pirmās pazīmes jau ir: Bijušais NATO komandieris brīdina par Kremļa iespējamiem uzbrukuma plāniem saistībā ar NATO mācībām Baltijas jūrā 125
Krievi nāk virsū kā melna nakts.. Ukraiņi nosauc laiku, kad vairs nevarēs noturēt fronti – ne ieroču, ne spēka nav 285
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 70
Lasīt citas ziņas

Dārza malā stādīti kokaugi, skujeņi, vidū – saules lutināts smilgu dārzs, īrisi, ziemcietes, sīpolpuķes. Bambuss aug podā, lai neizplešas. Pārāk agresīvos augus Indra cenšas nestādīt, jo tos grūti kopt un savaldīt nelielā, ierobežotā teritorijā. Starp retumiem un citiem cimperlīgajiem augiem, kamēr tie vēl mazi, iestāda arī pa kādam ēdamajam augam – kabačus, pupiņas. Tie ir diezgan glīti, turklāt mazajiem augiem dod aizvēju, ilgāk saglabājas mitrums. Piemēram, komptonija no Amerikas atceļoja, ievīstīta humānās palīdzības apģērbā. Draudzene bija ieraudzījusi stādu un atsūtīja šo retumu. Zaļajai princesei nepatīkot pārāk spilgta saule, un kabacis ar savu lapu ārzemniecei mazliet palīdz.

Augus vajag pabarot

Augi dārzā jūtas labi, šķiet, neviens nav gājis bojā, arī augsne tumša un bagātīga.

CITI ŠOBRĪD LASA
Kolekcijas izveidei nolūkotajā pļaviņā zeme bija ļoti nabadzīga, tā vispirms tika ielabota ar kompostu, kūdru, minerālmēsliem. Katalpas, magnolijas, burvjulazdas, sniegpārsliņu koku rudenī pabaro ar speciālo rudens mēslojumu, jo šiem augiem ir garāks veģetācijas periods. Piesegšanai labi der skujas, bet visus sasegt nevar. Piemēram, cimperlīgajai budlejai, kas zied ar tauriņiem tīkamiem, izcili smaržīgiem ziediem, rudenī uz saknēm uzber pusspaini kūdras. Lai gan augs šeit mīt jau vairākus gadus, taču joprojām ir riska grupā, jo var izsalt. Ko darīt, ja tā notiek? Indra nebēdā, bet pērk jaunu! Izturīga izrādījusies arī knifofija, kas skaisti zied un labi pārziemo, vienīgi jāuzber kūdra un jāpiesedz ar skujām.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.