Citrus and ginger jam on wood table
Citrus and ginger jam on wood table
Foto – Fotolia.com

Ingvera ievārījums – ass, veselīgs un aromātisks 0

Ingvera ievārījums ir samērā ass, to nevar ēst karotēm kā citus ievārījumus. Tomēr tā ir lieliska piedeva dažādiem konditorejas izstrādājumiem vai karstvīnam. Turklāt, to gatavojot, visa māja burvīgi smaržo!

Sastāvdaļas

“Sākumā domāju, ka kļūda…” Pircējs pamatīgi samulsis par lasīto uz “Selgas” produkta iepakojuma
“Tagad vēl jo vairāk nebrauksim!” No jaunā gada mainīsies Jūrmalas iebraukšanas nodevas apmērs
Kokteilis
2026. gada upuri: šīs zodiaka zīmes saņems skarbu mācību no likteņa
Lasīt citas ziņas

150 g ingvera saknes
2 apelsīnu miziņas
1 glāze cukura
1/3 glāzes ūdens
1/5 citrona sulas

Pagatavošana.

1. Ingveru nomazgā un notīra miziņu. Sagriež nelielos kubiņos, liek burkā un pārlej ar aukstu ūdeni.
2. Otrā burkā liek apelsīnu miziņas un arī pārlej ar aukstu ūdeni.
3. Trīs dienas mērcē, trīs reizes dienā nomainot ūdeni.
4. Pēc trīs dienām ūdeni nolej. Apelsīnu miziņas sagriež smalkos gabaliņos.
5. Katliņā ielej ūdeni, pievieno cukuru, ingveru un miziņas. Uzvāra un atdzesē. Pēc trim stundām to pašu atkārto vēlreiz, pievieno citrona sulu un liek burciņas.
6. Gatavo ievārījumu glabā ledusskapī.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.