Citrus and ginger jam on wood table
Citrus and ginger jam on wood table
Foto – Fotolia.com

Ingvera ievārījums – ass, veselīgs un aromātisks 0

Ingvera ievārījums ir samērā ass, to nevar ēst karotēm kā citus ievārījumus. Tomēr tā ir lieliska piedeva dažādiem konditorejas izstrādājumiem vai karstvīnam. Turklāt, to gatavojot, visa māja burvīgi smaržo!

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

Trampam atliek bezspēcībā vien noplātīt rokas: Putins atdzīvina 3 klasiskās Kremļa taktikas
Mēs tāpat vien nepadosimies! Ukraina sāk gatavoties sliktākajam scenārijam
FOTO. VIDEO. “Tur ir ļoti daudz VUGD automašīnu, glābēji kaut kur skrien!” Aculiecinieks ziņo par biedējošu skatu galvaspilsētas centrā 16
Lasīt citas ziņas

150 g ingvera saknes
2 apelsīnu miziņas
1 glāze cukura
1/3 glāzes ūdens
1/5 citrona sulas

Pagatavošana.

1. Ingveru nomazgā un notīra miziņu. Sagriež nelielos kubiņos, liek burkā un pārlej ar aukstu ūdeni.
2. Otrā burkā liek apelsīnu miziņas un arī pārlej ar aukstu ūdeni.
3. Trīs dienas mērcē, trīs reizes dienā nomainot ūdeni.
4. Pēc trīs dienām ūdeni nolej. Apelsīnu miziņas sagriež smalkos gabaliņos.
5. Katliņā ielej ūdeni, pievieno cukuru, ingveru un miziņas. Uzvāra un atdzesē. Pēc trim stundām to pašu atkārto vēlreiz, pievieno citrona sulu un liek burciņas.
6. Gatavo ievārījumu glabā ledusskapī.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.