
Īpašais ģimenes ēdiens – vistas šķinķīši 1
Garšīgas maltītes sākums ir labi un kvalitatīvi produkti. Protams arī veselīgi, jo raugamies, lai galdā celtais darītu mūsu vaigus sārtus, bet ne tuklus. Piedāvāju brīnumjauku un viegli pagatavojamu recepti. To ir iecienījuši daudzi mūsu draugi.
Reklāma
Reklāma
Spriedze pie robežas: Polija izsaka brīdinājumu Vācijai
Vai tiešām aizturēts “Straujupīte” satura veidotājs Edgars Aivars? Komentē Valsts policija
Šīs 4 zodiaka zīmes maijā būs īpaši izredzētas: laime jau ir ceļā
Sastāvdaļas:
5 vistas šķiņķīši,
2 palieli puravi,
2 dzeltenas paprikas,
3 tomāti,
2 ēdk.tomātu mērce,
2 vistas kubiciņi,
pētersīļi, paliels saišķis,
melnie maltie pipari.
Kā gatavot?
Zepter katlā (neizmantoju taukvielas!) vienu kārtu noliek ar vistas šķiņķīšiem, kurus pārkaisa ar vistas kubiciņu un maltiem melniem pipariem. Tad sagriež ripiņās puravus, liek pāri šķiņķīšiem. Virs puraviem sagrieztus pētersīļus, tad strēmelēs sagrieztas paprikas un tomātus. Pārkaisa ar vistas kubiciņu un pārlej ar tomātu mērci.
Sautējums iznāk vienkārši lielisks, jo viss labums “saēdas” savdabīgā garšas buķetē, pasniedzot kopā ar vārītiem kartupeļiem un salātiem. Sanāk īstas svētdienas pusdienas.
Otrajā režīmā sautēju apmēram 45-50 min.bez kādas maisīšanas.
Recepti iesūtīja Vēsma Vītola