Izaudzēt vīnogas ir vieglāk nekā pagatavot labu vīnu. Iznākusi Tematiskā Avīze vīnogu mīļotājiem 0

Kaut gan vīnogulāji ir dienvidu augi, vairs neviens nebrīnās, ka tos veiksmīgi iespējams audzēt arī Latvijā. Veikalos nopērkamās ārzemēs rūpnieciski audzētās vīnogas ir lielas un sulīgas, taču nereti nav tik garšīgas kā mūsu dārzos nobriedušās. Tad kāpēc gan tās neaudzēt pašiem?

Reklāma
Reklāma
Uzzini, kura suņu šķirne atbilst tavam dzimšanas datumam – rezultāts pārsteidz daudzus
TV24
“Kodolzemūdene jau pie Krievijas robežas, Putin, un vispār, amerikāņi, sākam izmēģināt savus kodolieročus!” Rajevs “atšifrē” Trampa pēdējos dusmu izvirdumus
FOTO. “Sēnīte” pamazām atgūst savu spozmi – noņemta gadiem krātā sūnu kārta 22
Lasīt citas ziņas

Iznākusi aprīļa Tematiskā Avīze “Vīnogas Latvijas dārzos”, kuras autors ir Gvido Dobelis – Dārzkopības un biškopības biedrības vīnogu audzētāju sekcijas priekšsēdētājs, arī Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrības vadītājs.

Tematiskajā Avīzē atradīsiet atbildes uz jautājumiem: kā palielināt ziemcietību un pasargāt vīnogas no salnām; ko darīt, lai vīnogulājs ražotu vairāk nekā piecdesmit gadus; kā apgriezt un veidot vīnkoku. Uzzināsiet arī septiņas populārākās šķirnes, kuras nepievils!

CITI ŠOBRĪD LASA

Speciālists atzīst, ka izaudzēt vīnogas ir vieglāk nekā pagatavot labu vīnu, it sevišķi no mūsu vīnogām. Vajadzīgas zināšanas un prasmes. Darbs veicams ar lielu rūpību, strikti ievērojot tīrību. Izmantojot vienas un tās pašas šķirnes ogas un to pašu raugu, mēdz sanākt atšķirīgs rezultāts, un tieši tāpēc vīna darīšana ir tik aizraujoša. Ja arī neizdodas gluži pasaules standartu dzēriens, garšā tas var būt vēl daudzveidīgāks.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.