Foto: Shutterstock

Izcila garša! Aukstā jogurta zupa ar gurķiem un zaļumiem 12

Kad termometra stabiņš vasarā pakāpies krietni virs 20 grādu atzīmes, arī mūsu ēdienkarte neviļus mainās. Gluži dabiski mēs vairāk vēlamies baudīt aukstus, bet vienlaikus – sātīgus ēdienus. Ja apnikusi klasiskā biešu aukstā zupa ar kefīru, pamēģini šo recepti – izcila!

Reklāma
Reklāma
“Un ko “Lidl”, “Maxima”, “Rimi”, “Senukai”? Iekasē tikai no tautas naudiņu,” pirms “Melnās piektdienas” latvieši atklāj vienu veikalu, kur jādodas iepirkties
Ukrainas iznīcinātājs, bombardē un bloķē okupantu ceļu uz karsto punktu; krievu pašnāvnieki spridzinātāji bezspēcīgi
Kokteilis
Hallo! Jā! Klausos!! Ar kādu vārdu tu atbildi uz telefona zvaniem? Izrādās, ka tas kaut ko pasaka par tavu raksturu 9
Lasīt citas ziņas

Aukstā jogurta zupa ar gurķiem un zaļumiem

Sastāvdaļas:

1 gab. garais gurķis vai vairāki lauku gurķīši
Saišķītis dilles
Mazliet bazilika (svaigā)
Saišķītis lociņi
Melnie pipari, sāls
Citrons (sulai)
1 iepakojums grieķu jogurts
2 vārītas olas
Puravs (nedaudz)

Pagatavošana:

CITI ŠOBRĪD LASA

Gurķus nomizo, sagriež gabaliņos un liek blenderī. Pievieno dažas bazilika lapiņas, dilles, sīpollokus, sāli, maltus melnos piparus, iespiež mazliet citrona sulas un visu sablenderē.

Pa to laiku novāra olas, atdzesē un nomizo.

Pēc tam pievieno grieķu jogurtu un zupu ar blenderi viegli uzkuļ. Zupas konsistenci regulē ar sastāvdaļām: ja vēlas biezāku – pievieno vairāk gurķus un zaļumus, ja šķidrāku – mazāk.

Sagriež ripiņās svaigo puravu.

Lej šķīvī, pārkaisa ar smalki sakapātu cieti vārītu olu un purava ripiņām.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.