Foto: Shutterstock

Izcila garša! Aukstā jogurta zupa ar gurķiem un zaļumiem 12

Kad termometra stabiņš vasarā pakāpies krietni virs 20 grādu atzīmes, arī mūsu ēdienkarte neviļus mainās. Gluži dabiski mēs vairāk vēlamies baudīt aukstus, bet vienlaikus – sātīgus ēdienus. Ja apnikusi klasiskā biešu aukstā zupa ar kefīru, pamēģini šo recepti – izcila!

Reklāma
Reklāma
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis”
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 8
Mājas īpašnieki remontdarbu laikā nejauši savā virtuvē atklāj apslēptu mantu
Lasīt citas ziņas

Aukstā jogurta zupa ar gurķiem un zaļumiem

Sastāvdaļas:

1 gab. garais gurķis vai vairāki lauku gurķīši
Saišķītis dilles
Mazliet bazilika (svaigā)
Saišķītis lociņi
Melnie pipari, sāls
Citrons (sulai)
1 iepakojums grieķu jogurts
2 vārītas olas
Puravs (nedaudz)

Pagatavošana:

CITI ŠOBRĪD LASA

Gurķus nomizo, sagriež gabaliņos un liek blenderī. Pievieno dažas bazilika lapiņas, dilles, sīpollokus, sāli, maltus melnos piparus, iespiež mazliet citrona sulas un visu sablenderē.

Pa to laiku novāra olas, atdzesē un nomizo.

Pēc tam pievieno grieķu jogurtu un zupu ar blenderi viegli uzkuļ. Zupas konsistenci regulē ar sastāvdaļām: ja vēlas biezāku – pievieno vairāk gurķus un zaļumus, ja šķidrāku – mazāk.

Sagriež ripiņās svaigo puravu.

Lej šķīvī, pārkaisa ar smalki sakapātu cieti vārītu olu un purava ripiņām.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.