Foto: Ģirts Eglītis/ Rīga TV24

Izcila recepte! Ziemeļkurzemes lībiešu tradicionālais ēdiens – melleņu klimpas 0

Rīga TV24 kanāla raidījumā “La Dolce Vita ar Roberto” viesojās Līvu savienības Kolkas nodaļas vadītāja Maija Rēriha. Viņa pagatavoja Ziemeļkurzemes lībiešu tradicionālo ēdienu – melleņu klimpas!

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem
Aivars Lembergs sašutis par kārtējo slogu uz Latvijas patērētāju kakla: “Tā mēs iegriezām Krievijai – pērkam dārgākus dārzeņus no Krievijas”
Kokteilis
Numeroloģijas tests: aprēķini savu laimīgo skaitli un uzzini, ko tas par tevi atklāj 10
Lasīt citas ziņas
Līvu savienības Kolkas nodaļas vadītāja Maija Rēriha ciemos pie Roberto Meloni.
Foto: Ģirts Eglītis/ Rīga TV24

Melleņu klimpas

Sastāvdaļas:

1 glāze melleņu;
3 glāzes ūdens;
Apmēram 5 – 6 ēdamkarotes cukura;
Klimpām: 1 ola;
1 ēdamkarote krējuma;
5 – 6 ēdamkarotes kviešu miltu.

Pagatavošana:

CITI ŠOBRĪD LASA

Mellenes aplej ar ūdeni un vāra, līdz tās izšķīdušas, pievieno cukuru. Klimpām sakuļ 1 olu, pievieno 1 ēdamkaroti krējuma, labi samaisa, iemaisa 5 – 6 ēdamkarotes kviešu miltu. Karstajā zupā ar tējkaroti ielaiž klimpas, vāra, līdz tās uzpeld.

Labu apetīti!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.