Publicitātes foto
Publicitātes foto
Publicitātes foto

Izcila recepte! Ziemeļkurzemes lībiešu tradicionālais ēdiens – melleņu klimpas 18

Rīga TV24 kanāla raidījumā “La Dolce Vita ar Roberto” viesojās Līvu savienības Kolkas nodaļas vadītāja Maija Rēriha. Viņa pagatavoja Ziemeļkurzemes lībiešu tradicionālo ēdienu – melleņu klimpas!

Reklāma
Reklāma
Tārps, fekālija vai dupsis? Pirms dod vārdu savam bērnam, padomā vēlreiz: lūk, ko šie populārie vārdi nozīmē citās valodās 2
Kas tāds Krievijas-Ukrainas karā noticis pirmo reizi: Zelenskis nāk klajā ar paziņojumu, kas sašūpojis kara gaitu
Veselam
Tiem, kas vēlas dzīvot ilgāk: 5 vienkārši ikdienas ieradumi, kas palēnina novecošanos
Lasīt citas ziņas
Līvu savienības Kolkas nodaļas vadītāja Maija Rēriha ciemos pie Roberto Meloni.
Foto: Ģirts Eglītis/ Rīga TV24

Melleņu klimpas

Sastāvdaļas:

1 glāze melleņu;
3 glāzes ūdens;
Apmēram 5 – 6 ēdamkarotes cukura;
Klimpām: 1 ola;
1 ēdamkarote krējuma;
5 – 6 ēdamkarotes kviešu miltu.

Pagatavošana:

CITI ŠOBRĪD LASA

Mellenes aplej ar ūdeni un vāra, līdz tās izšķīdušas, pievieno cukuru. Klimpām sakuļ 1 olu, pievieno 1 ēdamkaroti krējuma, labi samaisa, iemaisa 5 – 6 ēdamkarotes kviešu miltu. Karstajā zupā ar tējkaroti ielaiž klimpas, vāra, līdz tās uzpeld.

Labu apetīti!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.