Foto – Valdis Semjonovs

Upeņu zupa ar biezpiena klimpām 0

Sastāvdaļas – 150 g upeņu (var būt arī saldētas), 0,5 l ūdens, 100 g cukura, 1 ēdamkarote kartupeļu miltu, šķipsniņa citronskābes.

Reklāma
Reklāma
Nedrīkst ignorēt: trīs pazīmes, kas liecina, ka D vitamīna ir par daudz
Viedoklis
“Vai tiešām nevienam tas neliekas aizdomīgi?” Romāns Meļņiks vērš uzmanību uz absurdu autovadītāju eksāmenu kārtošanā
“Cirkulī” par tualeti jāmaksā? Soctīklotājus pārsteidz šķietami jauna kārtība degvielas uzpildes stacijās
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas klimpām – 100 g biezpiena, 1 ola, 1 ēdamkarote miltu, 1 tējkarote kartupeļu miltu, 1 ēdamkarote cukura, šķipsniņa sāls.

Pagatavošana.

Upenes noskalo, saspaida, uzlej ūdeni, uzvāra un izkāš. Šķidrumam pieber cukuru, kartupeļu cieti un uzvāra. Biezpienu izmaļ gaļas mašīnā, pievieno olas, sāli, cukuru, kviešu miltus, kartupeļu cieti un samīca. No masas ar saslapinātām rokām veido apaļas klimpas, liek verdošā sālsūdenī un vāra, līdz paceļas ūdens virspusē. Klimpas ar putu smeļamo karoti izņem un pievieno upeņu zupai.

CITI ŠOBRĪD LASA

Upeņu vietā var izmantot citas ogas – zemenes, mellenes.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.