Foto – Matīss Markovskis

– Kā raugāties uz procesiem Latgalē? Piemēram, nesen intervēts jauns puisis man stāstīja – viņa brālēns, kam patīk Putins, Latgalē braukā ar Krievijas karogu pie mašīnas, un tā dara daudzi. 1

– Manuprāt, daudzus cilvēkus Latgalē neatkarīgā Latvija joprojām nav pa īstam uzrunājusi. Mani aizvaino, ka Rīgas politiķi aiz Varakļāniem dzīvojošos uzlūko ar aizdomām – sak, izskatās lojāli, taču… Tā kā psihiatrijas kontingents: traki nav, bet novirzes iespējamas.

Reklāma
Reklāma
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ
Kokteilis
15 saderīgākie zodiaka zīmju pāri: viņiem ir pa spēkam radīt ideālu ģimeni
Ķīna un Turcija sagādā Krievijai nepatīkamu “pārsteigumu” 34
Lasīt citas ziņas

Par Georga lenti un Krievijas karogu – jā, dažam tā ir pārliecība, bet daļai morālais huligānisms, zemapziņā gruzdoša uzmanības vēlme un tās pievēršana ar savu rīcību – nu, ja Latvijai mani nevajag, būšu tāds krievs!

Par pēdējā laikā bieži mediju pieminēto Zilupes mēru – protams, viņam jāzina latviešu valoda. Bet, lūdzu, politiķi un arī kolēģi žurnālisti, sadaliet summu reizinātājos. Novērtējiet, cik daudz dome izdarījusi Zil­upes pieticībā. Teiksim, piesaistot Pasaules bankas naudu, uzbūvēts lielisks stadions, sakopta vide. Tas pats kaimiņos Ludzā, kur vietumis neizskatās mazāk gleznaini kā Itālijas mazpilsētās.

CITI ŠOBRĪD LASA

Jā, Rēzeknes mērs draudzējas ar “Saskaņu”. Bet pilsētā uzcelts multifunkcionālais kultūras centrs “Gors”, par kuru Bartašēvičam jāspiež roka. Kad “Goru” plānoja, Rīgā daudzi smīkņāja – ai, kas turp brauks. Apmēram tā: Latgalē neko nevajag, izņemot šmakovku. Bet ar grādīgās dziras faniem diemžēl bagāti visi novadi. Labi atceros to čūkslāju pie upes, ko “Gors” izmainījis līdz nepazīšanai. Tur tagad jestri fotografējas būvniecības noliedzēji…

Vasarā, kad Latgales ezeros var peldēties un makšķerēt, manu dzimto pusi apjūsmo visi, kam nav slinkums. Citos gadalaikos latgaliešiem jādzīvo, kā paši māk. Attālums no Latgales līdz Rīgai vienmēr bijis mazāks nekā no Rīgas līdz Latgalei. Turienes pašvaldību vadītājiem un iedzīvotājiem par to vien jāsaka paldies, ka viņi notur ne tikai savas valsts, bet arī Eiropas Savienības robežu.

Ir pieņemta jau nezin kura Latgales attīstības pro­gramma. Bet, kolīdz lemj vienu novadu atbalstīt, pārējie apvainojas: vai tad mums nevajag? Un konfrontācija vēl saasinās ar skaļi nepateikto: tur braukā ar Putina ģīmetnēm un viņiem vēl naudu dos!

Ir Latgalē pagasti, kas balsoja pret iestāšanos ES. Bet ar viņiem neviens nav runājis, izņemot saskaņiešus. Jā, ir svarīgi, lai Latvijas televīzija būtu redzama visā valstī. Taču, ja Rīgas politiķi domā, ka runājošās galvas no TV ekrāna šos cilvēkus kaut kādā veidā padarīs piederīgākus Latvijai, tie ir kārtējie maldi.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.