Noslēpums. “Meklējiet sev vietu kapos…” 9

Grāmatveikalos parādījusies noslēpumaina grāmata, kuras nosaukums ir “Bailes”, kas raksturota kā politiskais trilleris. Kāpēc noslēpumaina? Pirmkārt, tās autors ir nolēmis paslēpties aiz literārā pseidonīma “Indriķis Latvietis”. Aizdomīgam lasītājam gan varētu rasties priekšstats par šīs personas identitāti, ja viņš sāktu daudzus grāmatā pieminētos faktus salīdzināt ar “Google” meklētājā pieejamo informāciju. Nav grūti ievērot, ka lielākoties tie nāk no viena avota – portāla “Pietiek.com”. Turklāt zināms, ka šā portāla uzturētājs (viņu “Bailēs” var atpazīt pēc raksturojuma “…nožēlojamais, mūžīgi neskūtais, nekaunīgais briļļainais valbacis”) grāmatniecībā nav nekāds iesācējs, un arī pseidonīmus jau agrāk lietojis.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos
Ziemeļamerikas indiāņu zvēru horoskops. Uzzini, kurš dzīvnieks esi tu! 17
Krievu murgs Turcijā: turki Krievijas pilsoņus izsēdina no lidmašīnām un neļauj lidot uz citām valstīm
Lasīt citas ziņas

Otrkārt, lai gan ievadā norādīts, ka “visi varoņi ir izdomāti no A līdz Z”, to vārdi un uzvārdi ir loti līdzīgi kā Latvijas politiķiem, amatpersonām utt. Piemēram, tur darbojas kāds ietekmīgs, bet smagi slims advokāts Rūtups, kādas pilsētas mērs Embergs, kurš slepus sev sarausis lielu bagātību, ministre Šahiste, tiesībsargājošo iestāžu darbinieki Melnmeiers, Mizītis un citi. Cik no tā ir izdomājums un cik – patiesība?

Stāsts grozās ap advokāta Rūtupa nāves apstākļiem un kādu graujošu noslēpumainu plānu, kuru viņš nav paguvis realizēt, bet kas ļoti satraucis visu valdošo eliti, un jo īpaši vienas pilsētas mēru.

CITI ŠOBRĪD LASA

Aizvadītajā nedēļā žurnālisti bija jautājuši Ventspils vadītājam Aivaram Lembergam, kādi esot viņa komentāri par šo grāmatu. “Neko nezinu, grāmatnīcā neesmu bijis mēnešus trīs vai četrus,” atteica Lembergs, kuram gan bija versija, ka grāmata varētu būt saistīta ar nesenajām pašvaldību vēlēšanām. “Pirmsvēlēšanu politisko aģitāciju man nav ne mazākās vēlēšanās lasīt, es lasīšu kaut ko prātīgu. Man par godu pirms vēlēšanām tika iestudētas divas lugas… Es ceru, ka drīz iestudēs operu,” preses konferencē sprieda Lembergs. Savu teikto viņš nobeidz ar spārnotu frāzi: “Ja par jums nerunā, meklējiet sev vietu kapos!”

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.