Šodienas Saeimas sēdes laikā. Foto: Reinis Inkēns, Saeimas Administrācija.

Saeima šodien lēma arī par “Vienotības” alternatīvo piedāvājumu nodokļu politikas izmaiņām. “Vienotība” rosināja, ka mikrouzņēmumi, kuru apgrozījums nav lielāks par 40 000 eiro, varētu izvēlēties maksāt MUN likmi 15% apmērā vai arī maksāt MUN likmi 5% apmērā un par katru darbinieku veikt sociālās iemaksas. 5

Sākotnēji deputātu vairākums – “Vienotības” un “Saskaņas” pārstāvji – atbalstīja šī likumprojekta iekļaušanu darba kārtībā, tomēr balsojumā par šīs ieceres nodošanu komisijām ar dažu balsu pārsvaru ieceri noraidīja.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 4
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis”
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 86
Lasīt citas ziņas

Vienlaikus deputātu vairākums nepiekrita šodien skaitīt “Vienotības” piedāvātos grozījumus likumā par valsts sociālo apdrošināšanu. “Vienotība” rosināja ieceri par minimālajām sociālajām iemaksām sākt īstenot ar nākamā gada 1.septembri, nevis izslēgt to no likuma.

Tādējādi šodien faktiski tika noraidītas abas “Vienotības” ieceres, kuras tā piedāvāja kā kompromisu premjeram Mārim Kučinskism (ZZS), kurš vismaz ideju par mikrouzņēmuma nodokļa maksājuma alternatīvām bija atzinis par gana atbalstāmu. “Vienotība” gan sola savus piedāvājumus iesniegt atkārtoti kā priekšlikumus Saeimas atbalstītajiem likumprojektiem uz otro lasījumu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.