Šodienas Saeimas sēdes laikā. Foto: Reinis Inkēns, Saeimas Administrācija.

Šodien darba kārtībā bija opozīcijā esošās Latvijas Reģionu apvienības deputātu iesniegtais likumprojekts, kas paredz atteikties no ieceres par minimālām sociālām iemaksām. Saeima šo likumprojektu noraidīja. 5

Ņemot vērā situāciju ar nodokļu izmaiņām, Latvijas Reģionu apvienības frakcijas deputāti savākuši desmit Saeimas deputātu parakstus, lai pieprasītu finanšu ministres Danas Reiznieces-Ozolas (ZZS) un viņas amata priekšteča, pašreizējā labklājības ministra Jāņa Reira (“Vienotība”) demisiju. Par šiem demisijas rosinājumiem parakstījušies arī daži partijas “Saskaņa” frakcijas deputāti un parlamentārietis Artuss Kaimiņš (KPV LV).

Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 20
Krievija konfiscē itāļiem rūpnīcas. Itālijas atbildes gājiens ir filigrāns 32
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 24
Lasīt citas ziņas

Arī debatēs par likumprojektiem Mārtiņš Bondars (LRA) pauda, ka finanšu ministrei vajadzēja būt klāt šodienas sēdē un paust nožēlu par pieļautajām kļūdām. Bondars gan piebilda, ka viņai būs jāierodas parlamentā nākamnedēļ, kad tiks skatīts jautājums par viņas demisijas pieprasījumu.

Debatēs izskanēja daudz kritikas valdībai. Opozīcijā esošās “Saskaņas” frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs pauda viedokli, ka “viss ir sabrucis” tad, kad Valsts prezidents Raimonds Vējonis nodeva otrreizējai caurlūkošanai budžeta paketē pieņemtos grozījumus MUN likumā. Pēc Urbanoviča domām, prezidents noraidījis budžetu, tātad esot bijusi gāzta valdība.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ja šajā situācijā Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) nav sapratis, kas jādara, tad Saeimai jāsaka, ka valdībai jāatkāpjas, turpināja opozīcijas pārstāvis. “Šādi vadīt valsti nevar,” Kučinski atkāpties skubināja Urbanovičs.

Kā ziņots, valdošās koalīcijas politiskie spēki līdz šim nav spējuši vienoties par vienotu nostāju pret priekšlikumu atteikties no minimālām sociālām iemaksām un palielināt MUN līdz 15%.

Valsts prezidentu Vējoni neapmierina koalīcijas partiju darbs pie nākamā gada nodokļu jautājumiem un viņš uzskata, ka šajā jomā “savārīta kārtīga putra”.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.