Foto – Aija Geida

Izmēģini! Krāsnī cepts ķirbis ar kartupeļiem un mocarellu 0

Sastāvdaļas
• 700–800 g sviesta ķirbja
• 700 g kartupeļu
• 250 g mocarellas siera
• 2–3 ķiploka daiviņas
• 3–4 ēdamkarotes olīveļļas
• ⅓ tējkarotes maltu melno piparu
• ⅓ tējkarotes kurkumas
• pustējkarote sāls

Kokteilis
TESTS. Decembra laimes cepumiņi: izvēlies vienu un saņem mazu pareģojumu pirmajam ziemas mēnesim
Kokteilis
Ko jums nesīs 2026. gads: prognoze pēc konkrētā dzimšanas datuma
Krimināls
Slaktiņš Kauņā. Nogalinātas divas jaunietes, trešo – nepaguva; pilsētnieki kopējiem spēkiem “medī” maniaku 26
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Ja ķirbim bieza miza, to nomizo, ja ne, sagriež šķēlītēs, kartupeļus – biezos salmiņos. Ķiplokus sakapā. Dārzeņus pārslaka ar eļļu, pārkaisa ar sāli, maltiem melnajiem pipariem un kurkumu. Pārkaisa sasmalcinātus ķiplokus. Liek cepties +200 °C 30–35 minūtes. Piecas minūtes pirms cepšanas beigām saliek mocarellas šķēlītes un ļauj tām izkust. Vakariņas būs aromātiskas un vieglas.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.