Foto – Aija Geida

Ķirbju sulas receptes locītavu un nieru veselībai 4

Autors: Aija Geida, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
FOTO, VIDEO. Īsta sapņu pils! Baiba Sipeniece-Gavare ļauj ieskatīties savā mājā, ko uzcēlis viņas vīrs
TV24
“Kurš vainīgs, ka mājās ir karš?” Daļa krievu ultrapatriotu sākuši aizdomāties, ka Krievijas karš pret Ukrainu sagrauj valsti
TV24
“Kas ir šie cilvēki? Pēc studentiem viņi īsti neizskatās…” Pabriks rosina noskaidrot, kāpēc Latvijā vērojams trešo valstu imigrantu pieplūdums
Lasīt citas ziņas

“Man ir problēmas ar locītavām un nierēm, tāpēc ārsts ieteica dzert ķirbju sulu. Dabūju bioloģiski audzētu muskatķirbi, izspiedu sulu un dzēru, bet kuņģis protestēja. Ko lai dara?” RITA RĪGĀ

Muskatķirbja sula tiešām ir specifiska un spēcīga, varbūt tāpēc kuņģis protestēja. Vislabāk sulu gatavot no dažādiem augļiem un dārzeņiem. Piedāvājam trīs variantus, lai iegūtu ne vien veselīgu, bet arī gardu sulu.

CITI ŠOBRĪD LASA

• Vienādās proporcijās sagatavo ķirbi, ābolus (vislabāk skābos, piemēram, ‘Antonovku’) un burkānus. Glāzei sulas pievieno pustējkaroti olīveļļas vai citas kvalitatīvas eļļas, lai A vitamīns labāk uzsūcas. Āboli kopā ar burkāniem ļoti labi neitralizē ķirbja smaržu un garšu.

• Ņem vienādu daudzumu ķirbju, ābolu un brūkleņu, kas turētas ūdenī (tādējādi šīs ogas vislabāk saglabājas svaigas līdz pavasarim). No ķirbja un āboliem izspiež sulu. Brūklenes ar visu ūdeni sakuļ blenderī un pievieno sulai. Šīs ogas vai sauja dzērveņu labi nomāc ķirbja salkano garšu.

• Eksotiskāks variants ir sula, ko iegūst no ķirbja un apelsīna. Tos izspiež atsevišķi un vienādās devās sajauc kopā. Apelsīns ir aromātisks, labi atsvaidzina ķirbja sulu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.