Foto – Aija Geida

Ķirbju sulas receptes locītavu un nieru veselībai 4

Autors: Aija Geida, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
“Tautumeitas” pārsteidzoši labā vietā: pagājušā gada uzvarētājs Nemo sarindo savu Eirovīzijas dziesmu topu 22
Plāno iegādāties lietotu auto? 13 automašīnas, kuras var iegādāties pat ar lielu nobraukumu
FOTO. Zelenska draugi atklāj, kādu personisko cenu karš prasījis no šī cilvēka
Lasīt citas ziņas

“Man ir problēmas ar locītavām un nierēm, tāpēc ārsts ieteica dzert ķirbju sulu. Dabūju bioloģiski audzētu muskatķirbi, izspiedu sulu un dzēru, bet kuņģis protestēja. Ko lai dara?” RITA RĪGĀ

Muskatķirbja sula tiešām ir specifiska un spēcīga, varbūt tāpēc kuņģis protestēja. Vislabāk sulu gatavot no dažādiem augļiem un dārzeņiem. Piedāvājam trīs variantus, lai iegūtu ne vien veselīgu, bet arī gardu sulu.

CITI ŠOBRĪD LASA

• Vienādās proporcijās sagatavo ķirbi, ābolus (vislabāk skābos, piemēram, ‘Antonovku’) un burkānus. Glāzei sulas pievieno pustējkaroti olīveļļas vai citas kvalitatīvas eļļas, lai A vitamīns labāk uzsūcas. Āboli kopā ar burkāniem ļoti labi neitralizē ķirbja smaržu un garšu.

• Ņem vienādu daudzumu ķirbju, ābolu un brūkleņu, kas turētas ūdenī (tādējādi šīs ogas vislabāk saglabājas svaigas līdz pavasarim). No ķirbja un āboliem izspiež sulu. Brūklenes ar visu ūdeni sakuļ blenderī un pievieno sulai. Šīs ogas vai sauja dzērveņu labi nomāc ķirbja salkano garšu.

• Eksotiskāks variants ir sula, ko iegūst no ķirbja un apelsīna. Tos izspiež atsevišķi un vienādās devās sajauc kopā. Apelsīns ir aromātisks, labi atsvaidzina ķirbja sulu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.